Ђукић: Врхунски! Овако требамо да играмо!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је прво полувреме утакмице против Чукаричког модел како његова екипа треба да игра.  Тренер Партизана похвалио наступ свог тима после тријумфа против Чукаричког.  "Изненађење је кад Партизан НЕ игра добро".  "Кад играмо квалитетно - то је нормално. То морамо да понављамо", рекао је Мирослав Ђукић после победе на стадиону Чукаричког.

Фудбал 12.03.2018 | 09:00
Ђукић: Врхунски! Овако требамо да играмо!
Рутинска победа црно-белих у градском дербију!

Фудбалери Партизана савладали су Чукарички на Брду и головима Леандреа Тавамбе и Огњена Ожеговића за коначних 0:2 потврдили да подижу форму.

Тренер шампиона, Мирослав Ђукић, насмејан је послемеча стао пред камере ТВ Арена спорт.

"Одиграли смо врхунско прво полувреме, то је модел како треба да играмо и да како треба да радимо за тим. У другом делу смо се мало повукли, било је то и због ривала", кратко је рекао Ђукић.

Његов колега са клупе домаћих, Ненад Лалатовић, дао је такође сажету оцену утакмице.

"Нема шта да кажем. Партизан је био бољи у првом делу, друго је било изједначено. Само смо криви што смо лоше ушли у утакмицу. Нема занимљивих изјава, заслужена победа Партизана", поручио је шеф струке "брђана".

"Срећан сам што смо победили тешког противника", прво је што је тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао после утакмице на Бановом брду, где је његов тим надиграо Чукарички и победио 2:0.

Шеф струке шампиона Србије посебно је био задовољан виђеним у првом делу.

"У првом полувремену смо одиграли врхунски, а у другом нас је ривал притискао и нисмо могли дуго да пронађемо игру, дуго смо задржавали лопту и ако се не реши ситуација из два додира онда је Чукарички узме. Ово је битно за поправљање самопоуздања. Презадовољан сам што смо показали како се такмичи, одлично смо "читали" меч у првом делу, створили сијасет прилика, то је модел да будемо такмичарска екипа".

Везни ред црно-белих први пут је наступио у саставу Јанковић - Пантић - Здјелар - Ђерлек и одиграо одлично. Стварао је шансе, "вукао" офанзиве гостију и дао највећи допринос победи.

Ђукић је истакао још једног играча, а није у питању нико од стрелаца.

"Здјелар, Пантић, Ђерлек и Маре имају квалитет, данас су врхунски радили за екипу. Морам да похвалим и Светозара Марковић, дете од 18 година, улио је сигурност, ниједног тренутка се није приметило да му је ово деби у Суперлиги".

Партизанова одбрана коначно је одиграла меч без примљеног гола...

"Били смо тврди, агресивни, нисмо дозволили ривалу да створи шанси. Стојковић се скоро није ни видео. Добро је што смо сачували "нулу". А у офанзиви имамо квалитет који може да дође да до изражаја".

После пораза у Нишу, Ђукић је користио термин "шок соба". После победе против Рада говорио је "прешли смо на одељење". Где је Партизан сад?

"Полако идемо ка томе да нас доктор прегледа, да нам да отпусну листу и пусти нас кући".

Да ли је и за Ђукића изненанђење овако добро издање Партизана?

"За мене је изненађење кад Партизан не игра добро. Кад игра квалитетно, то је нормално. Морамо то да понављамо, јер смо екипа која се бори за титулу".

О Ожеговићу и Јанковићу...

"Ожеговић је имао много потешкоћа у припремном периоду, доста повреда. Надам се да му је ово ветар у леђа, дао је гол што је важно за нападача. Што се тиче Јанковића, он се боље осећа по десној страни. Битно је да буде концентрисан и ради за екипу. Квалитет није споран, али морају сви да буду спремни да раде за тим", рекао је Ђукић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар