Đukić: Vrhunski! Ovako trebamo da igramo!

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je prvo poluvreme utakmice protiv Čukaričkog model kako njegova ekipa treba da igra.  Trener Partizana pohvalio nastup svog tima posle trijumfa protiv Čukaričkog.  "Iznenađenje je kad Partizan NE igra dobro".  "Kad igramo kvalitetno - to je normalno. To moramo da ponavljamo", rekao je Miroslav Đukić posle pobede na stadionu Čukaričkog.

Fudbal 12.03.2018 | 09:00
Đukić: Vrhunski! Ovako trebamo da igramo!
Rutinska pobeda crno-belih u gradskom derbiju!

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički na Brdu i golovima Leandrea Tavambe i Ognjena Ožegovića za konačnih 0:2 potvrdili da podižu formu.

Trener šampiona, Miroslav Đukić, nasmejan je poslemeča stao pred kamere TV Arena sport.

"Odigrali smo vrhunsko prvo poluvreme, to je model kako treba da igramo i da kako treba da radimo za tim. U drugom delu smo se malo povukli, bilo je to i zbog rivala", kratko je rekao Đukić.

Njegov kolega sa klupe domaćih, Nenad Lalatović, dao je takođe sažetu ocenu utakmice.

"Nema šta da kažem. Partizan je bio bolji u prvom delu, drugo je bilo izjednačeno. Samo smo krivi što smo loše ušli u utakmicu. Nema zanimljivih izjava, zaslužena pobeda Partizana", poručio je šef struke "brđana".

"Srećan sam što smo pobedili teškog protivnika", prvo je što je trener Partizana Miroslav Đukić rekao posle utakmice na Banovom brdu, gde je njegov tim nadigrao Čukarički i pobedio 2:0.

Šef struke šampiona Srbije posebno je bio zadovoljan viđenim u prvom delu.

"U prvom poluvremenu smo odigrali vrhunski, a u drugom nas je rival pritiskao i nismo mogli dugo da pronađemo igru, dugo smo zadržavali loptu i ako se ne reši situacija iz dva dodira onda je Čukarički uzme. Ovo je bitno za popravljanje samopouzdanja. Prezadovoljan sam što smo pokazali kako se takmiči, odlično smo "čitali" meč u prvom delu, stvorili sijaset prilika, to je model da budemo takmičarska ekipa".

Vezni red crno-belih prvi put je nastupio u sastavu Janković - Pantić - Zdjelar - Đerlek i odigrao odlično. Stvarao je šanse, "vukao" ofanzive gostiju i dao najveći doprinos pobedi.

Đukić je istakao još jednog igrača, a nije u pitanju niko od strelaca.

"Zdjelar, Pantić, Đerlek i Mare imaju kvalitet, danas su vrhunski radili za ekipu. Moram da pohvalim i Svetozara Marković, dete od 18 godina, ulio je sigurnost, nijednog trenutka se nije primetilo da mu je ovo debi u Superligi".

Partizanova odbrana konačno je odigrala meč bez primljenog gola...

"Bili smo tvrdi, agresivni, nismo dozvolili rivalu da stvori šansi. Stojković se skoro nije ni video. Dobro je što smo sačuvali "nulu". A u ofanzivi imamo kvalitet koji može da dođe da do izražaja".

Posle poraza u Nišu, Đukić je koristio termin "šok soba". Posle pobede protiv Rada govorio je "prešli smo na odeljenje". Gde je Partizan sad?

"Polako idemo ka tome da nas doktor pregleda, da nam da otpusnu listu i pusti nas kući".

Da li je i za Đukića iznenanđenje ovako dobro izdanje Partizana?

"Za mene je iznenađenje kad Partizan ne igra dobro. Kad igra kvalitetno, to je normalno. Moramo to da ponavljamo, jer smo ekipa koja se bori za titulu".

O Ožegoviću i Jankoviću...

"Ožegović je imao mnogo poteškoća u pripremnom periodu, dosta povreda. Nadam se da mu je ovo vetar u leđa, dao je gol što je važno za napadača. Što se tiče Jankovića, on se bolje oseća po desnoj strani. Bitno je da bude koncentrisan i radi za ekipu. Kvalitet nije sporan, ali moraju svi da budu spremni da rade za tim", rekao je Đukić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar