ПЛ: Арсенал опет побјеђује, Тотенхем силовит код Борнмута!

Арсенал одличном игром прекинуо низ пораза.  Екипа Арсенала победила је на свом терену екипу Вотфорда са 3:0 у утакмици 30. кола Премијер лиге. Не памти се тако слаба посета на "Емирејтс" стадиону као ове недеље. . .  Тотенхем силовит против "трешњица".  Екипа Тотенхема победила је на гостујућем терену Борнмут са 4:1, у утакмици 30. кола Премијер лиге и вратила се на треће место на табели.  Четири комада антистрес решење Тотенхема! Тотенхем губио од Борнмута, али је на крају стигао до убедљиве победе 4:1 у 30. колу Премијер лиге.

Фудбал 11.03.2018 | 21:30
ПЛ: Арсенал опет побјеђује, Тотенхем силовит код Борнмута!
Голове за Арсенал постигли су Шкодран Мустафи у осмом, Пјер-Емерик Обамејанг у 59. и Хенрих Мхитарјан у 77. минуту.

"Тобџије" коначно хватају добар ритам, пошто су после победе над Миланом у Лиги Европе, сада славили и у шампионату.

Један од главних разлога за боље игра клуба из Лондона су партије Хенрика Мхитарјана. Јерменац је на овом мечу асистирао Обамејангу, а потом се и уписао у листу стрелаца. 

Вотфорд је имао велику шансу при резултату 2:0 да смањи предност Арсенала, али је пенал који је извео Трој Дини одбранио Петр Чех. 

Арсенал је прекинуо низ од три узастопна пораза, уписао је 14. победу ове сезоне и шести је на табели са 48 бодова. 

На другој страни, Вотфорд је десети са 36 освојених бодова.

Фудбалери Арсенала су прорадили. После сјајне партије у Милану и победе 2:0 у првој утакмици осмине финала Лиге Европе, "тобџије" су победом 3:0 савладале Вотфорд и прекинуле низ од три премијерлигашка пораза.

Коначно добру партију изабраника Арсена Венгера у домаћем шампионату, међутим, није испратило много гледалаца. Иако је клуб званично саопштио да је посета ове недеље на стадиону "Емирејтс" 59.131 - свега 736 празних места - јасно је било да на трибинама нема ни половине од поменуте цифре.

Лоша посета није демотивисала играче у црвено-белим дресовима, пошто су већ у 8. минуту повели, када је Шкодран Мустафи лепо реаговао главом на центаршут Месута Озила из прекида.

Репрезентативцу Немачке била је то 50. асистенција у Премијер лиги, па је постао играч којем је требало најмање утакмица да стигне до тог лепог јубилеја. Озил је 50 додавања за погодак уписао у 141. наступу, чиме је иза себе оставио некадашњу звезду Манчестер јунајтеда, Ерика Кантону, којем су биле потребне две утакмице више.

На 2:0 повисио је Пјер-Емерик Обамејанг у 59. минуту, после сјајног додавања Хенрика Мхитаријана у контранападу, а у 77. се Габонац реванширао саиграчу и оставио му лопту за прецизан шут са 15 метара, којим је постављено коначних 3:0.

Гости су у 62. минуту имали велику прилику да "закувају" утакмицу и смање заостатак, али Трој Дини није искористио пенал. Тачније, Петер Чех је одбранио његов ударац са беле тачке.

Тотенхем силовит против "трешњица"! Екипа Тотенхема победила је на гостујућем терену Борнмут са 4:1, у утакмици 30. кола Премијер лиге и вратила се на треће место на табели.

Борнмут је повео у седмом минуту голом Џуниора Станисласа, а изједначио је Деле Али у 35. минуту.

Гости су после тога увећали предност головима Сон Хјен Мина у 62. и 87. минуту, а коначан резултат поставио је Серж Орије у првом минуту надокнаде времена.

Најбољи стрелац Тотенхема и Премијер лиге Хари Кејн повредио је скочни зглоб после судара са голманом Борнмута Асмиром Беговићем и средином првог полувремена је изашао из игре. 

После четврте узастопне победе Тотенхем је трећи на табели са 61 бодом и има бод више од четвртопласираног Ливерпула и четири мање од Манчестер јунајтеда на другом месту. 

Борнмут је у последње четири утакмице без победе, заузима 12. место на табели са 33 бода.

Како је само све деловало идеално за Тотенхем стедином недеље. "Певци" у поред 2:2 из Торина водили против Јувентуса и једном ногом већ били у четвртфиналу Лиге шампиона."Стара дама" их је експресно и болно приковала за земљу, постигавши два брза гола за пролаз...

Крајем недеље, после десетак минута игре на Виталити стадиону, над клубом са некадашњег Вајт Харт Лејна гомилање тамносивих облака се наставило.

Али...

Грмљавина Борнмута није потрајала и сунце је опет обасјало лондонски клуб

Борнмут - Тотенхем 1:4 (1:1)!

Бег Адама Смита по десној страни у седмом минуту најавио је радовање домаћих навијача. Крилни фудбалер Борнмута подигао је публику на ноге, а Џунир Станислас их бацио у транс, примивши лопту ближе "другој стативи" и сместивши је иза леђа Уга Лорија у мрежу.

Још лепша је била акција "певаца" у 35. минуту, из које су стигли до изједначења. Напад гостију текао је такође по десној страни, Хјунг Мин Сон је разменио лопту са Сержом Оријеом, пошто је имао чистину испред себе и добар преглед, лепо је уочио Деле Алија на супротној страни, уследио је центаршут и погодак.

Али је асистирао у 62. минуту, када је Сон желео да ухвати волеј, неспретно и уз доста среће лопта је завршила у мрежи за 2:1.

У финишу меча Сон је после лопте Ериксена брзо истрчао контру "један на један" и успешно је решио, док је Оријер у првом минуту судијске надокнаде поставио коначних 4:1.

Тотенхем је с нова три бода претекао Ливерпул и сада је трећи. Разлика између ова два клуба је само бод (61/60), дој Манчестер јунајтед на другом месту има 65. Борнмуту има 33 бода и безбрижан је.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 30. КОЛО:

Арсенал - Вотфорд 3:0 (1:0)
/Мустафи 8, Обамејанг 59, Мхитаријан 77/

Борнмут - Тотенхем 1:4 (1:1)
/Станислас 7 - Али 35, Сон 62, 87, Орије 90+1/

у суботу:

Манчестер јунајтед - Ливерпул 2:1 (2:0)
/Рашфорд 14, 24 - Баји аг 66/

Евертон - Брајтон 2:0 (0:0)
/Бонг аг 60, Тосун 76/

Хадерсфилд - Свонси 0:0 (0:0)

Њукасл - Саутемптон 3:0 (2:0)
/Кенеди 2, 29, Ричи 57/

Вест Бром - Лестер 1:4 (1:1)
/Рондон 8 - Варди 21, Махрез 63, Ихеначо 76, Ибора 90+4/

Вест Хем - Барнли 0:3 (0:0)
/Барнс 66, Вуд 70, 81/

Челси - Кристал Палас 2:1 (2:0)
/Вилијан 25, Кели аг 32 - Ван Анхолт 90/

у понедељак:

Стоук - Манчестер сити (21.00)

ТАБЕЛА: Манчестер сити (-1) 78, Манчестер јунајтед 65, Тотенхем 61, Ливерпул 60, Челси 56, Арсенал 48, Барнли 43, Лестер 40, Евертон 37, Вотфорд 36, Брајтон 34, Борнмут 33, Њукасл 32, Хадерсфилд 31, Свонси 31, Вест Хем 30, Саутемптон 28, Кристал Палас 27, Стоук (-1) 27, Вест Бром (-1) 20.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар