PL: Arsenal opet pobjeđuje, Totenhem silovit kod Bornmuta!

Arsenal odličnom igrom prekinuo niz poraza.  Ekipa Arsenala pobedila je na svom terenu ekipu Votforda sa 3:0 u utakmici 30. kola Premijer lige. Ne pamti se tako slaba poseta na "Emirejts" stadionu kao ove nedelje. . .  Totenhem silovit protiv "trešnjica".  Ekipa Totenhema pobedila je na gostujućem terenu Bornmut sa 4:1, u utakmici 30. kola Premijer lige i vratila se na treće mesto na tabeli.  Četiri komada antistres rešenje Totenhema! Totenhem gubio od Bornmuta, ali je na kraju stigao do ubedljive pobede 4:1 u 30. kolu Premijer lige.

Fudbal 11.03.2018 | 21:30
PL: Arsenal opet pobjeđuje, Totenhem silovit kod Bornmuta!
Golove za Arsenal postigli su Škodran Mustafi u osmom, Pjer-Emerik Obamejang u 59. i Henrih Mhitarjan u 77. minutu.

"Tobdžije" konačno hvataju dobar ritam, pošto su posle pobede nad Milanom u Ligi Evrope, sada slavili i u šampionatu.

Jedan od glavnih razloga za bolje igra kluba iz Londona su partije Henrika Mhitarjana. Jermenac je na ovom meču asistirao Obamejangu, a potom se i upisao u listu strelaca. 

Votford je imao veliku šansu pri rezultatu 2:0 da smanji prednost Arsenala, ali je penal koji je izveo Troj Dini odbranio Petr Čeh. 

Arsenal je prekinuo niz od tri uzastopna poraza, upisao je 14. pobedu ove sezone i šesti je na tabeli sa 48 bodova. 

Na drugoj strani, Votford je deseti sa 36 osvojenih bodova.

Fudbaleri Arsenala su proradili. Posle sjajne partije u Milanu i pobede 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope, "tobdžije" su pobedom 3:0 savladale Votford i prekinule niz od tri premijerligaška poraza.

Konačno dobru partiju izabranika Arsena Vengera u domaćem šampionatu, međutim, nije ispratilo mnogo gledalaca. Iako je klub zvanično saopštio da je poseta ove nedelje na stadionu "Emirejts" 59.131 - svega 736 praznih mesta - jasno je bilo da na tribinama nema ni polovine od pomenute cifre.

Loša poseta nije demotivisala igrače u crveno-belim dresovima, pošto su već u 8. minutu poveli, kada je Škodran Mustafi lepo reagovao glavom na centaršut Mesuta Ozila iz prekida.

Reprezentativcu Nemačke bila je to 50. asistencija u Premijer ligi, pa je postao igrač kojem je trebalo najmanje utakmica da stigne do tog lepog jubileja. Ozil je 50 dodavanja za pogodak upisao u 141. nastupu, čime je iza sebe ostavio nekadašnju zvezdu Mančester junajteda, Erika Kantonu, kojem su bile potrebne dve utakmice više.

Na 2:0 povisio je Pjer-Emerik Obamejang u 59. minutu, posle sjajnog dodavanja Henrika Mhitarijana u kontranapadu, a u 77. se Gabonac revanširao saigraču i ostavio mu loptu za precizan šut sa 15 metara, kojim je postavljeno konačnih 3:0.

Gosti su u 62. minutu imali veliku priliku da "zakuvaju" utakmicu i smanje zaostatak, ali Troj Dini nije iskoristio penal. Tačnije, Peter Čeh je odbranio njegov udarac sa bele tačke.

Totenhem silovit protiv "trešnjica"! Ekipa Totenhema pobedila je na gostujućem terenu Bornmut sa 4:1, u utakmici 30. kola Premijer lige i vratila se na treće mesto na tabeli.

Bornmut je poveo u sedmom minutu golom Džuniora Stanislasa, a izjednačio je Dele Ali u 35. minutu.

Gosti su posle toga uvećali prednost golovima Son Hjen Mina u 62. i 87. minutu, a konačan rezultat postavio je Serž Orije u prvom minutu nadoknade vremena.

Najbolji strelac Totenhema i Premijer lige Hari Kejn povredio je skočni zglob posle sudara sa golmanom Bornmuta Asmirom Begovićem i sredinom prvog poluvremena je izašao iz igre. 

Posle četvrte uzastopne pobede Totenhem je treći na tabeli sa 61 bodom i ima bod više od četvrtoplasiranog Liverpula i četiri manje od Mančester junajteda na drugom mestu. 

Bornmut je u poslednje četiri utakmice bez pobede, zauzima 12. mesto na tabeli sa 33 boda.

Kako je samo sve delovalo idealno za Totenhem stedinom nedelje. "Pevci" u pored 2:2 iz Torina vodili protiv Juventusa i jednom nogom već bili u četvrtfinalu Lige šampiona."Stara dama" ih je ekspresno i bolno prikovala za zemlju, postigavši dva brza gola za prolaz...

Krajem nedelje, posle desetak minuta igre na Vitaliti stadionu, nad klubom sa nekadašnjeg Vajt Hart Lejna gomilanje tamnosivih oblaka se nastavilo.

Ali...

Grmljavina Bornmuta nije potrajala i sunce je opet obasjalo londonski klub

Bornmut - Totenhem 1:4 (1:1)!

Beg Adama Smita po desnoj strani u sedmom minutu najavio je radovanje domaćih navijača. Krilni fudbaler Bornmuta podigao je publiku na noge, a Džunir Stanislas ih bacio u trans, primivši loptu bliže "drugoj stativi" i smestivši je iza leđa Uga Lorija u mrežu.

Još lepša je bila akcija "pevaca" u 35. minutu, iz koje su stigli do izjednačenja. Napad gostiju tekao je takođe po desnoj strani, Hjung Min Son je razmenio loptu sa Seržom Orijeom, pošto je imao čistinu ispred sebe i dobar pregled, lepo je uočio Dele Alija na suprotnoj strani, usledio je centaršut i pogodak.

Ali je asistirao u 62. minutu, kada je Son želeo da uhvati volej, nespretno i uz dosta sreće lopta je završila u mreži za 2:1.

U finišu meča Son je posle lopte Eriksena brzo istrčao kontru "jedan na jedan" i uspešno je rešio, dok je Orijer u prvom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 4:1.

Totenhem je s nova tri boda pretekao Liverpul i sada je treći. Razlika između ova dva kluba je samo bod (61/60), doj Mančester junajted na drugom mestu ima 65. Bornmutu ima 33 boda i bezbrižan je.

PREMIJER LIGA, 30. KOLO:

Arsenal - Votford 3:0 (1:0)
/Mustafi 8, Obamejang 59, Mhitarijan 77/

Bornmut - Totenhem 1:4 (1:1)
/Stanislas 7 - Ali 35, Son 62, 87, Orije 90+1/

u subotu:

Mančester junajted - Liverpul 2:1 (2:0)
/Rašford 14, 24 - Baji ag 66/

Everton - Brajton 2:0 (0:0)
/Bong ag 60, Tosun 76/

Hadersfild - Svonsi 0:0 (0:0)

Njukasl - Sautempton 3:0 (2:0)
/Kenedi 2, 29, Riči 57/

Vest Brom - Lester 1:4 (1:1)
/Rondon 8 - Vardi 21, Mahrez 63, Ihenačo 76, Ibora 90+4/

Vest Hem - Barnli 0:3 (0:0)
/Barns 66, Vud 70, 81/

Čelsi - Kristal Palas 2:1 (2:0)
/Vilijan 25, Keli ag 32 - Van Anholt 90/

u ponedeljak:

Stouk - Mančester siti (21.00)

TABELA: Mančester siti (-1) 78, Mančester junajted 65, Totenhem 61, Liverpul 60, Čelsi 56, Arsenal 48, Barnli 43, Lester 40, Everton 37, Votford 36, Brajton 34, Bornmut 33, Njukasl 32, Hadersfild 31, Svonsi 31, Vest Hem 30, Sautempton 28, Kristal Palas 27, Stouk (-1) 27, Vest Brom (-1) 20.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar