ПЛ БиХ: Борац без побједе у 2018. години!

Фудбалери Борца одиграли су неријешено и у трећем узастопном мечу у оквиру првог кола Лиге за опстанак Босне и Херцеговине.  Широки Бријег удаљио Сарајево од врха! Дерби првог кола Лиге за првака одлучио "резервиста" Дражен Багарић у 69. минуту.

Фудбал 11.03.2018 | 21:00
ПЛ БиХ: Борац без побједе у 2018. години!
Бањалучки црвено-плави и даље су без побједе у 2018. години, али су на Градског стадиону успјели да освоје један бод против Челика (0:0) у укупно гледано 23. колу Премијер лиге БиХ!

Након ремија у Тузли против Слободе (0:0) и једног бода против шампиона Зрињског (1:1), изабраници Игора Јанковића су у недјељу одиграли неријешено и против Челика (0:0).

Пропустили су Јанковићеви пулени прилику да евентуалном побједом практично овјере опстанак с обзиром да би побјегли Зеничанима на 16 бодова разлике, али судећи по приказаној игри и шансама, домаћи играчи могу бити задовољни „егалом“ против директног конкурента за наступ у елити и наредне сезоне.

Посебно, јер су гости из Зенице имали зрелије шансе за побједу преко Околија. Прилика је било и испред зеничког голмана Ратка Дујковића и не би било незаслужено да су сва три бода остала у Бањалуци, али опет, најреалнији исход данашње утакмице се и догодио на крају.

Без голова.

Широки Бријег удаљио Сарајево од врха! Дерби првог кола Лиге за првака одлучио "резервиста" Дражен Багарић у 69. минуту.

Широки Бријег савладао је Сарајево минималним резултатом 1:0 на отварању Лиге за првака.

"Бордо" тим практично је удаљен од борбе за шампионску титулу, с обзиром да екипа Хусрефа Мусемића, који вечерас није сједио на клупи због суспензије, за градским ривалом Жељезничаром, који је на првом мјесту, заостаје чак 12 бодова.

ШИРОКИ БРИЈЕГ - САРАЈЕВО 1:0 (0:0)

Гол одлуке виђен је у 69. минуту.

"Резервиста" Дражен Багарић, који је у игру ушао само два минута раније, одлично је испратио центаршут са лијеве стране, а онда главом погодио мрежу немоћног Бојана Павловића.

Прије, а и послије водећег кола Широкобријежани су били конкретнији, па је Павловић у неколико наврата спашавао свој гол. Ипак, двадесетак минута прије краја био је немоћан, па је тим с "Пецаре" дошао до изузетно вриједних бодова.

Широки Бријег је сада на трећем мјесту са 45 бодова, пет више од вечерашњег ривала, док за другопласираним Зрињским заостаје шест бодова.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Бандић, Квесић, Баришић, Д. Ћорић, Пеко (67. Ћорлука), Барабан (67. Багарић), Ј. Ћорић (80. Кожул), Лончар, Бегоња, Бралић, Зломислић. Тренер: Горан Саблић.

САРАЈЕВО: Павловић, Хоџић, Станојевић (77. Рахмановић), Сарић, Велкоски (87. Хусејиновић), Мујакић, Бекић, Црепуља (70. Кузмановић), Шофранац, Мустафић, Халиловић. Тренер: Џенис Ћосић.

ЛИГА ЗА ПРВАКА - 1. КОЛО:

Жељезничар - Крупа 1:0 (0:0)
/Убипарип 53/ 

Широки Бријег - Сарајево 1:0 (0:0)
/Багарић 69/

Одиграно у суботу:

Зрињски - Радник 1:1 (0:1)
/Филиповић 54 - Ђурић 9/

ТАБЕЛА: Жељезничар 53, Зрињски 51, Широки Бријег 45, Сарајево 40, Крупа 35, Радник 33.

ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 1. КОЛО:

Борац - Челик 0:0

ГОШК - Слобода 0:0

Одиграно у суботу:

Младост - Витез 1:0 (0:0)
/Дилавер 55/

ТАБЕЛА: Младост 32, Борац 27, ГОШК 25, Слобода 22, Челик 14, Витез 

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар