PL BiH: Borac bez pobjede u 2018. godini!

Fudbaleri Borca odigrali su neriješeno i u trećem uzastopnom meču u okviru prvog kola Lige za opstanak Bosne i Hercegovine.  Široki Brijeg udaljio Sarajevo od vrha! Derbi prvog kola Lige za prvaka odlučio "rezervista" Dražen Bagarić u 69. minutu.

Fudbal 11.03.2018 | 21:00
PL BiH: Borac bez pobjede u 2018. godini!
Banjalučki crveno-plavi i dalje su bez pobjede u 2018. godini, ali su na Gradskog stadionu uspjeli da osvoje jedan bod protiv Čelika (0:0) u ukupno gledano 23. kolu Premijer lige BiH!

Nakon remija u Tuzli protiv Slobode (0:0) i jednog boda protiv šampiona Zrinjskog (1:1), izabranici Igora Jankovića su u nedjelju odigrali neriješeno i protiv Čelika (0:0).

Propustili su Jankovićevi puleni priliku da eventualnom pobjedom praktično ovjere opstanak s obzirom da bi pobjegli Zeničanima na 16 bodova razlike, ali sudeći po prikazanoj igri i šansama, domaći igrači mogu biti zadovoljni „egalom“ protiv direktnog konkurenta za nastup u eliti i naredne sezone.

Posebno, jer su gosti iz Zenice imali zrelije šanse za pobjedu preko Okolija. Prilika je bilo i ispred zeničkog golmana Ratka Dujkovića i ne bi bilo nezasluženo da su sva tri boda ostala u Banjaluci, ali opet, najrealniji ishod današnje utakmice se i dogodio na kraju.

Bez golova.

Široki Brijeg udaljio Sarajevo od vrha! Derbi prvog kola Lige za prvaka odlučio "rezervista" Dražen Bagarić u 69. minutu.

Široki Brijeg savladao je Sarajevo minimalnim rezultatom 1:0 na otvaranju Lige za prvaka.

"Bordo" tim praktično je udaljen od borbe za šampionsku titulu, s obzirom da ekipa Husrefa Musemića, koji večeras nije sjedio na klupi zbog suspenzije, za gradskim rivalom Željezničarom, koji je na prvom mjestu, zaostaje čak 12 bodova.

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 1:0 (0:0)

Gol odluke viđen je u 69. minutu.

"Rezervista" Dražen Bagarić, koji je u igru ušao samo dva minuta ranije, odlično je ispratio centaršut sa lijeve strane, a onda glavom pogodio mrežu nemoćnog Bojana Pavlovića.

Prije, a i poslije vodećeg kola Širokobriježani su bili konkretniji, pa je Pavlović u nekoliko navrata spašavao svoj gol. Ipak, dvadesetak minuta prije kraja bio je nemoćan, pa je tim s "Pecare" došao do izuzetno vrijednih bodova.

Široki Brijeg je sada na trećem mjestu sa 45 bodova, pet više od večerašnjeg rivala, dok za drugoplasiranim Zrinjskim zaostaje šest bodova.

ŠIROKI BRIJEG: Bandić, Kvesić, Barišić, D. Ćorić, Peko (67. Ćorluka), Baraban (67. Bagarić), J. Ćorić (80. Kožul), Lončar, Begonja, Bralić, Zlomislić. Trener: Goran Sablić.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević (77. Rahmanović), Sarić, Velkoski (87. Husejinović), Mujakić, Bekić, Crepulja (70. Kuzmanović), Šofranac, Mustafić, Halilović. Trener: Dženis Ćosić.

LIGA ZA PRVAKA - 1. KOLO:

Željezničar - Krupa 1:0 (0:0)
/Ubiparip 53/ 

Široki Brijeg - Sarajevo 1:0 (0:0)
/Bagarić 69/

Odigrano u subotu:

Zrinjski - Radnik 1:1 (0:1)
/Filipović 54 - Đurić 9/

TABELA: Željezničar 53, Zrinjski 51, Široki Brijeg 45, Sarajevo 40, Krupa 35, Radnik 33.

LIGA ZA OPSTANAK - 1. KOLO:

Borac - Čelik 0:0

GOŠK - Sloboda 0:0

Odigrano u subotu:

Mladost - Vitez 1:0 (0:0)
/Dilaver 55/

TABELA: Mladost 32, Borac 27, GOŠK 25, Sloboda 22, Čelik 14, Vitez 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar