ШКО: Олд Фирм - Селтик два пута губио, па...

. . . славио са играчем мање! Фудбалер Селтика савладали су највећег ривала Ренџерсе 3:2 у 411. "Олд Фирму" на Ајброкс парку у Глазгову.

Фудбал 11.03.2018 | 19:15
ШКО: Олд Фирм - Селтик два пута губио, па...
"Полицајци" ће дуго да жале за овим мечом јер су два пута водили и на крају изгубили са играчем више на терену, те успут пропустили два зицера која је теже промашити.

Ренџер је повео већ у трећем минуту сјајним ударцем Џона Виндаса, који је постигао 11. гол у последњих девет утакмица.

Међутим, већ у 11. изједначио је Том Рогић. Заломио је чуваре са десног крила и послао "кифлу" поред немоћног Фодерингама, мада му је мало помогао и одбитак од Бејтса. 

Домаћин враћа предност у 26. минуту, дефанзивци Селтика не успевају да избију лопту из опасне зоне, а на њу натрчава Португалац Кандејас и закуцава је у мрежу иза леђа Бејна.

Али, у надокнади првог полувремена Селтик неочекивано опет поравнава. Сјајни Муса Дембеле је издржао притисак Кардоса и ухватио волеј након додавања Скота Брауна, те лобовао Фодерингама за 2:2 на Ајброксу после првог полуврмена.

Уследила је жестока борба у наставку, да би пола сата пре краја се догодио тренутак за који су домаћи навијачи видели као увод у прву победу од марта 2012.

Јозо Шимуновић добија директан црвени картон због ударања Морелоса лактом.

Десет минута касније Ренџерс је стигао до гол шансе за победу. Колумбијац Морелос је добио сјајану лопту у казненом, испред себе је имао само голмана. гађао је леве рашље, али се Скот Бејн сјајно бацио и направио потез меча.

Врло брзо, као што то често буде, уследила је сурова казна. Деконцентрисани играчи Ренџерса потценили су ривала и самоуништили се. Након само два минута на терену, Француз Адсон Едуар показује да је феноменалан џокер Брендана Роџерса.

Добио је лопту на левој страни казненог простора, заломио ка средини преваривши двојицу ривала, а онда перфектном дијагоналом погодио супротан угао за преокрет на 3:2.

Ренџерс је кренуо на све или ништа и минут пре краја имао стопостотну шансу за реми. Виндас је убацио лопту са десне стране, она је прошла на другу стативу до Морелоса који је требало само да је убаци у небрањену мрежу, али је погодио стативу.

Лопта се одбила право у руке голману Селтика за победу гостију вредну титуле. Овом победом Селтик је побегао навећем ривалу на девет бодова разлике на првом месту Премијер лиге уз меч мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар