ŠKO: Old Firm - Seltik dva puta gubio, pa...

. . . slavio sa igračem manje! Fudbaler Seltika savladali su najvećeg rivala Rendžerse 3:2 u 411. "Old Firmu" na Ajbroks parku u Glazgovu.

Fudbal 11.03.2018 | 19:15
ŠKO: Old Firm - Seltik dva puta gubio, pa...
"Policajci" će dugo da žale za ovim mečom jer su dva puta vodili i na kraju izgubili sa igračem više na terenu, te usput propustili dva zicera koja je teže promašiti.

Rendžer je poveo već u trećem minutu sjajnim udarcem Džona Vindasa, koji je postigao 11. gol u poslednjih devet utakmica.

Međutim, već u 11. izjednačio je Tom Rogić. Zalomio je čuvare sa desnog krila i poslao "kiflu" pored nemoćnog Foderingama, mada mu je malo pomogao i odbitak od Bejtsa. 

Domaćin vraća prednost u 26. minutu, defanzivci Seltika ne uspevaju da izbiju loptu iz opasne zone, a na nju natrčava Portugalac Kandejas i zakucava je u mrežu iza leđa Bejna.

Ali, u nadoknadi prvog poluvremena Seltik neočekivano opet poravnava. Sjajni Musa Dembele je izdržao pritisak Kardosa i uhvatio volej nakon dodavanja Skota Brauna, te lobovao Foderingama za 2:2 na Ajbroksu posle prvog poluvrmena.

Usledila je žestoka borba u nastavku, da bi pola sata pre kraja se dogodio trenutak za koji su domaći navijači videli kao uvod u prvu pobedu od marta 2012.

Jozo Šimunović dobija direktan crveni karton zbog udaranja Morelosa laktom.

Deset minuta kasnije Rendžers je stigao do gol šanse za pobedu. Kolumbijac Morelos je dobio sjajanu loptu u kaznenom, ispred sebe je imao samo golmana. gađao je leve rašlje, ali se Skot Bejn sjajno bacio i napravio potez meča.

Vrlo brzo, kao što to često bude, usledila je surova kazna. Dekoncentrisani igrači Rendžersa potcenili su rivala i samouništili se. Nakon samo dva minuta na terenu, Francuz Adson Eduar pokazuje da je fenomenalan džoker Brendana Rodžersa.

Dobio je loptu na levoj strani kaznenog prostora, zalomio ka sredini prevarivši dvojicu rivala, a onda perfektnom dijagonalom pogodio suprotan ugao za preokret na 3:2.

Rendžers je krenuo na sve ili ništa i minut pre kraja imao stopostotnu šansu za remi. Vindas je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla na drugu stativu do Morelosa koji je trebalo samo da je ubaci u nebranjenu mrežu, ali je pogodio stativu.

Lopta se odbila pravo u ruke golmanu Seltika za pobedu gostiju vrednu titule. Ovom pobedom Seltik je pobegao navećem rivalu na devet bodova razlike na prvom mestu Premijer lige uz meč manje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar