ШПА: Еспањол - Сосиједад ''из двојке у кеца''!

Из 2 у 1 – Еспањол преокренуо против Реал Сосиједада! Фудбалери Еспањола савладали су Реал Сосиједад 2:1, после преокрета на свом РЦДЕ стадиону у Барселони.  Примерин матине дошао "из двојке у кеца''.  Узбудљива утакмица виђена је у Барселони.

Фудбал 11.03.2018 | 18:30
ШПА: Еспањол - Сосиједад ''из двојке у кеца''!
Баски су повели крајем првог полувремена голом Вилијана Хозеа, да би домаћин изједначио већ у шестом минуту наставка преко Леа Баптистаа.

Двадесетак минута пре краја голман гостију Мигел Анхел Моја обара противничког играча у свом казненом простору и Еспањол добија пенал.

Моја се искупио и одбранио шут Херарда Морена са 11 метара, али се лопта одбила назад до нападача домаћег тима који се такође искупљује и погађа за победу Еспањола. 

Есоањол је другом победом у последња три кола и наставком сериј од седам утакмица без пораза побегао на 15 бодова од зоне испадања, те престигао Баске на 12. позицији са два бода више. 

Прва утакмица недељног програма 28. кола Примере играна је у Барселони, а Еспањол је успео да савлада Депортиво 2:1, иако су гости водили на полувремену.

У 41. минуту, дефанзивац домаћих Дуарте лоше је примио лопту после испуцавања голмана Депортива, што је искористио Вилијан Хозе и соло-акцију завршио поготком.

Еспањолу је пријао одмор, па су се играчи у плаво-белим дресовима по повратку на терен представили у много бољем светлу. Лео Баптистао је већ у 51. минуту искористио одлично додавање Естебана Гранера и донео изједначење, а бољу игру домаћег тима поготком за победу крунисао је Ђерар Морено у 72. минуту.

Управо над њим досуђен је пенал после старта голмана Моје, који је успео да одбрани Моренов шут са беле тачке, али је на његову жалост, лопта поново стигла до фудбалера Еспањола...

Клуб из Барселоне је овом победом претекао данашњег ривала, али и у Сан Себастијану не морају да брину јер су далеко од зоне испадања...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар