ŠPA: Espanjol - Sosijedad ''iz dvojke u keca''!

Iz 2 u 1 – Espanjol preokrenuo protiv Real Sosijedada! Fudbaleri Espanjola savladali su Real Sosijedad 2:1, posle preokreta na svom RCDE stadionu u Barseloni.  Primerin matine došao "iz dvojke u keca''.  Uzbudljiva utakmica viđena je u Barseloni.

Fudbal 11.03.2018 | 18:30
ŠPA: Espanjol - Sosijedad ''iz dvojke u keca''!
Baski su poveli krajem prvog poluvremena golom Vilijana Hozea, da bi domaćin izjednačio već u šestom minutu nastavka preko Lea Baptistaa.

Dvadesetak minuta pre kraja golman gostiju Migel Anhel Moja obara protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru i Espanjol dobija penal.

Moja se iskupio i odbranio šut Herarda Morena sa 11 metara, ali se lopta odbila nazad do napadača domaćeg tima koji se takođe iskupljuje i pogađa za pobedu Espanjola. 

Esoanjol je drugom pobedom u poslednja tri kola i nastavkom serij od sedam utakmica bez poraza pobegao na 15 bodova od zone ispadanja, te prestigao Baske na 12. poziciji sa dva boda više. 

Prva utakmica nedeljnog programa 28. kola Primere igrana je u Barseloni, a Espanjol je uspeo da savlada Deportivo 2:1, iako su gosti vodili na poluvremenu.

U 41. minutu, defanzivac domaćih Duarte loše je primio loptu posle ispucavanja golmana Deportiva, što je iskoristio Vilijan Hoze i solo-akciju završio pogotkom.

Espanjolu je prijao odmor, pa su se igrači u plavo-belim dresovima po povratku na teren predstavili u mnogo boljem svetlu. Leo Baptistao je već u 51. minutu iskoristio odlično dodavanje Estebana Granera i doneo izjednačenje, a bolju igru domaćeg tima pogotkom za pobedu krunisao je Đerar Moreno u 72. minutu.

Upravo nad njim dosuđen je penal posle starta golmana Moje, koji je uspeo da odbrani Morenov šut sa bele tačke, ali je na njegovu žalost, lopta ponovo stigla do fudbalera Espanjola...

Klub iz Barselone je ovom pobedom pretekao današnjeg rivala, ali i u San Sebastijanu ne moraju da brinu jer su daleko od zone ispadanja...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar