Видео: Тужно поподне у Фиренци - Астори асистирао Асторију!

Играчи и навијачи Фиорентине опростили су се у недељу од свог капитена Давида Асторија.  И небо је плакало: Циао, Давиде! Туга на „Артемио Франкију“, гдје "љубичасти" по први пут играју без трагично преминулог капитена Давидеа Асторија.

Фудбал 11.03.2018 | 18:15
Видео: Тужно поподне у Фиренци - Астори асистирао Асторију!
Туга и уплакана лица су испунили стадион Артемио Франки ове недеље на мечу са Беневентом у Серији А.



Цело поподне је посвећено трагично преминулом Асторију који је доживео срчани удар у сну пре недељу дана у Удинама, у 32. години.

Сви фудбалери Фиорентине су на меч са Беневентом истрчали у дресу са бојем 13 и презименом Астори.

Стадионом су доминирали транспаренти са порукама за преминулог супруга, оца, пријатеља, саиграча, вољеног играча, развијали су их и играчи и навијачи.

"Постоје људи који никада не умиру... Постоје приче које су вечне... Срећан пут, Капитену", гласио је најупечатљивији.

Уочи меча, уместо минута тишине, поштовање су му одали његовом омиљеном местом "Ле Рондини", италијанског кантаутора Лучија Дале, док је утамица прекинута у 13. минуту када је поздрављен огромним аплаузом.

У том тренутку почела је да пада киша у Фиренци.

Мало је недостајало да Фиорентина поведе већ у наредном нападу, али јесте у 25. минуту. Астори је убацио лопту из корнера, а сјајно скочио и главом затресао мрежу Астори.



Цијела Италија оплакује Давидеа Асторија.

Данашњи меч 28. кола италијанске Серије А посвећен је трагично преминулом капитену Фиорентине, који је умро у сну у хотелу у Удинама претходне недеље пред утакмицу са Удинезом.

Посебно је дирљиво на стадиону „Артемио Франки“, гдје је на опроштај капитену стигло више од 40.000 навијача у матине термину када гостује „фењераш“ Беневенто, а на центру је стајао натпис: „Капитен заувијек“...

Његову траку, данас је понио хрватски интернационалац Милан Бадељ.

Домаћи и гостујући фудбалери истрчали су на травнати терен са бројем 13 на леђима и презименом доскорашњег капитена „Виола“, а умјесто традиционалног минута шутње, пуштена је његова омиљена пјесма итаљанског кантаутора Лућија Дале „Ла Рондини“.

Таква ће бити процедура и на свим осталим утакмицама овог кола, а почела је синоћ на "Дербију дела Скала" у Верони.

Тренер "љубичастих" Стефано Пиоли на редовној конференцији за штампу замолио је новинаре да не говори уопште о мечу, већ је одржао дирљив говор о Асторију за којег је између осталог истакао да је био сјајан вођа и посебна особа.

"Имао сам привилегију и срећу да се дружимо претходних мјесеци, био је посебна личност и посебан капитен", рекао је Пиоли.

У 13. минуту, утакмица је прекинута да би се и посљедњи пут одала почаст капитену, цијели стадион је плакао и упутио посљедње аплаузе 31-годишњем Асторију, а баш у том тренутку почела је да пада и киша.

Као да је и небо плакало...

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар