Video: Tužno popodne u Firenci - Astori asistirao Astoriju!

Igrači i navijači Fiorentine oprostili su se u nedelju od svog kapitena Davida Astorija.  I nebo je plakalo: Ciao, Davide! Tuga na „Artemio Frankiju“, gdje "ljubičasti" po prvi put igraju bez tragično preminulog kapitena Davidea Astorija.

Fudbal 11.03.2018 | 18:15
Video: Tužno popodne u Firenci - Astori asistirao Astoriju!
Tuga i uplakana lica su ispunili stadion Artemio Franki ove nedelje na meču sa Beneventom u Seriji A.



Celo popodne je posvećeno tragično preminulom Astoriju koji je doživeo srčani udar u snu pre nedelju dana u Udinama, u 32. godini.

Svi fudbaleri Fiorentine su na meč sa Beneventom istrčali u dresu sa bojem 13 i prezimenom Astori.

Stadionom su dominirali transparenti sa porukama za preminulog supruga, oca, prijatelja, saigrača, voljenog igrača, razvijali su ih i igrači i navijači.

"Postoje ljudi koji nikada ne umiru... Postoje priče koje su večne... Srećan put, Kapitenu", glasio je najupečatljiviji.

Uoči meča, umesto minuta tišine, poštovanje su mu odali njegovom omiljenom mestom "Le Rondini", italijanskog kantautora Lučija Dale, dok je utamica prekinuta u 13. minutu kada je pozdravljen ogromnim aplauzom.

U tom trenutku počela je da pada kiša u Firenci.

Malo je nedostajalo da Fiorentina povede već u narednom napadu, ali jeste u 25. minutu. Astori je ubacio loptu iz kornera, a sjajno skočio i glavom zatresao mrežu Astori.



Cijela Italija oplakuje Davidea Astorija.

Današnji meč 28. kola italijanske Serije A posvećen je tragično preminulom kapitenu Fiorentine, koji je umro u snu u hotelu u Udinama prethodne nedelje pred utakmicu sa Udinezom.

Posebno je dirljivo na stadionu „Artemio Franki“, gdje je na oproštaj kapitenu stiglo više od 40.000 navijača u matine terminu kada gostuje „fenjeraš“ Benevento, a na centru je stajao natpis: „Kapiten zauvijek“...

Njegovu traku, danas je ponio hrvatski internacionalac Milan Badelj.

Domaći i gostujući fudbaleri istrčali su na travnati teren sa brojem 13 na leđima i prezimenom doskorašnjeg kapitena „Viola“, a umjesto tradicionalnog minuta šutnje, puštena je njegova omiljena pjesma italjanskog kantautora Lućija Dale „La Rondini“.

Takva će biti procedura i na svim ostalim utakmicama ovog kola, a počela je sinoć na "Derbiju dela Skala" u Veroni.

Trener "ljubičastih" Stefano Pioli na redovnoj konferenciji za štampu zamolio je novinare da ne govori uopšte o meču, već je održao dirljiv govor o Astoriju za kojeg je između ostalog istakao da je bio sjajan vođa i posebna osoba.

"Imao sam privilegiju i sreću da se družimo prethodnih mjeseci, bio je posebna ličnost i poseban kapiten", rekao je Pioli.

U 13. minutu, utakmica je prekinuta da bi se i posljednji put odala počast kapitenu, cijeli stadion je plakao i uputio posljednje aplauze 31-godišnjem Astoriju, a baš u tom trenutku počela je da pada i kiša.

Kao da je i nebo plakalo...

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar