Јапан помаже школама у Српској

У Сарајеву ће сутра бити потписани уговори о гранту Владе Јапана од 143. 649 евра за замјену оштећене столарије у основним школама "Кнез Иво од Семберије" у Бијељини и "Свети Сава" у Рогатици.

Република Српска 11.03.2018 | 13:03
Јапан помаже школама у Српској
Уговоре ће потписати отправник послова амбасаде Јапана Акихито Теручи и директори ових образовних установа.

Грант од 69.096 евра намијењен је Основној школи "Кнез Иво од Семберије", а 74.553 евра ОШ "Свети Сава" у Рогатици, саопштено је из Амбасаде Јапана у БиХ.

Ова два грант-уговора помоћи ће реновирању школских зграда и побољшати амбијент за око 2.000 дјеце и 230 наставника и школског особља у двије основне школе.

Јапан је један од највећих донатора у БиХ. Јапанска помоћ у примарну здравствену заштиту, образовање, деминирање, заштиту животне средине и обнову инфраструктуре у БиХ достигла је милијарду КМ у посљедњих 20 година.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кинез

11.03.2018 12:54

Е моји јапанци гдје ви паре бацате

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјете из рогаце

12.03.2018 20:54

..Опчински писари и стари пензос,који само броји колико мјесечно пензионера умре,о овоме не пишу ништа..А толико младих журналиста,журно хода Рога'цом и вага да ли да купи карту у је'ном правцу..Ваљда се чека прилика да се тих 75000 евра,некако заташка и утали дио тих пара са локалним привредницима типа Пандуревић из свога времена и сада актуелни Јанковићи и Иконићи...Јесте цјела ова несретна Српска рупа,али што је ово рупа..по карактеру,па и осталом свему,то се неможе описати..додуше ми обични то и неможемо сконтати-један је био Иво Андрић,који је још у оно врјеме"прочитао"рога'чке тврдице и тутумраке и турио их у "Ћуприју",да свједоче истину на вјеке и вјекова..

ОДГОВОРИТЕ