Japan pomaže školama u Srpskoj

U Sarajevu će sutra biti potpisani ugovori o grantu Vlade Japana od 143. 649 evra za zamjenu oštećene stolarije u osnovnim školama "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini i "Sveti Sava" u Rogatici.

Republika Srpska 11.03.2018 | 13:03
Japan pomaže školama u Srpskoj
Ugovore će potpisati otpravnik poslova ambasade Japana Akihito Teruči i direktori ovih obrazovnih ustanova.

Grant od 69.096 evra namijenjen je Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije", a 74.553 evra OŠ "Sveti Sava" u Rogatici, saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.

Ova dva grant-ugovora pomoći će renoviranju školskih zgrada i poboljšati ambijent za oko 2.000 djece i 230 nastavnika i školskog osoblja u dvije osnovne škole.

Japan je jedan od najvećih donatora u BiH. Japanska pomoć u primarnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, deminiranje, zaštitu životne sredine i obnovu infrastrukture u BiH dostigla je milijardu KM u posljednjih 20 godina.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kinez

11.03.2018 12:54

E moji japanci gdje vi pare bacate

ODGOVORITE
Name

djete iz rogace

12.03.2018 20:54

..Opčinski pisari i stari penzos,koji samo broji koliko mjesečno penzionera umre,o ovome ne pišu ništa..A toliko mladih žurnalista,žurno hoda Roga'com i vaga da li da kupi kartu u je'nom pravcu..Valjda se čeka prilika da se tih 75000 evra,nekako zataška i utali dio tih para sa lokalnim privrednicima tipa Pandurević iz svoga vremena i sada aktuelni Jankovići i Ikonići...Jeste cjela ova nesretna Srpska rupa,ali što je ovo rupa..po karakteru,pa i ostalom svemu,to se nemože opisati..doduše mi obični to i nemožemo skontati-jedan je bio Ivo Andrić,koji je još u ono vrjeme"pročitao"roga'čke tvrdice i tutumrake i turio ih u "Ćupriju",da svjedoče istinu na vjeke i vjekova..

ODGOVORITE