Трампова политика угрожава напредак

Царине које је амерички предсједник Доналд Трамп најавио на челик и алуминијум узроковаће отпуштања радника и утицаће на економски раст, рекла је данас њемачки министар економије Бригите Ципријес.

Свијет 11.03.2018 | 12:59
Трампова политика угрожава напредак
Она је истакла да Европа и остали заговорници слободне трговине не би требало да дозволе подјеле.

"Трампова политика угрожава поредак глобалне слободне трговине. Он не жели да схвати структуру која је заснована на правилу система отвореног тржишта. Свако ко то оспорава, угрожава напредак, раст и запошљавање", нагласила је Ципријесова.

Она је напоменула да Њемачка и њени савезници сада морају да очувају поредак слободне трговине и да избјегну да буду подијељени због Трампове понуде о изузећу појединих савезника од предложених царина.

"Веома је важно да Европа заједнички покаже да ће бити контрамјера и да неће бити пукотина у савезу слободних трговаца", додала је Ципријесова.

Трамп је прије три дана одредио царине од 25 одсто на челик и десет одсто на алуминијум, које ће на снагу ступити за 15 дана. Амерички предсједник је из најављених мјера изузео Канаду и Мексико и није помињао могућност искључења других савезника.

(Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јел

11.03.2018 14:25

Сте насли неког да стане САД на пут? Пусти колектив, треба ту добра јунацина. Да се показе ! Ја мислим да зене нису за ову прљаву игру. Ста мозе понудит Меркел ??? Избјегава да плати засзиту а хтјела би се равнат са Америком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јал

11.03.2018 14:35

Це насукат Бакицу, доста је и она коло водила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елла

11.03.2018 19:01

Само удри Трамп