Историјски потез за Си Ђинпинга

У Кини је данас усвојен уставни амандман којим се укида ограничење председничког мандата, а чиме ће председнику Си Ðинпингу бити омогућено да влада неограничено.

Свијет 11.03.2018 | 12:53
Историјски потез за Си Ђинпинга
Светске агенције су ову одлуку назвале "историјским потезом".

За ту, како је агенција АП навела, историјску промену гласало је 2.958 делегата, два су била против, три уздржана, док је један глас неважећи.

Том променом устава Кине на Свенационалном конгресу уклоњена је и последња препрека која ограничава председнички мандат на два узастопна.

Кинеска владајућа Комунистичка партија предложила је овај амандман прошлог месеца, а није било никакве сумње да ће он бити и усвојен с обзиром на то да је парламент пун лојалних партијских чланова, наводи Ројтерс.

(Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

О

11.03.2018 11:55

Ово фали додику и бакиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало Морген

11.03.2018 12:09

За њих висе не гласају ни укуцани.

Name

Хусо

11.03.2018 17:49

Лоса вијест за свијет.Један Диктатор види од другога и то се зло сири свијетом.Ваљда то зависи и од народа.Медјутим у западним демократским земљама то је немогуце да неко буде стално на власти.Тај појам власти није у свим народима исто.Неко види у тим предсједницима ходајуцег полубога а неко постара и слугу народа.Мислим да је боље за један народ да има постара.

ОДГОВОРИТЕ