Istorijski potez za Si Đinpinga

U Kini je danas usvojen ustavni amandman kojim se ukida ograničenje predsedničkog mandata, a čime će predsedniku Si Ðinpingu biti omogućeno da vlada neograničeno.

Svijet 11.03.2018 | 12:53
Istorijski potez za Si Đinpinga
Svetske agencije su ovu odluku nazvale "istorijskim potezom".

Za tu, kako je agencija AP navela, istorijsku promenu glasalo je 2.958 delegata, dva su bila protiv, tri uzdržana, dok je jedan glas nevažeći.

Tom promenom ustava Kine na Svenacionalnom kongresu uklonjena je i poslednja prepreka koja ograničava predsednički mandat na dva uzastopna.

Kineska vladajuća Komunistička partija predložila je ovaj amandman prošlog meseca, a nije bilo nikakve sumnje da će on biti i usvojen s obzirom na to da je parlament pun lojalnih partijskih članova, navodi Rojters.

(Agencije) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

O

11.03.2018 11:55

Ovo fali dodiku i bakiru.

ODGOVORITE
Name

Malo Morgen

11.03.2018 12:09

Za njih vise ne glasaju ni ukucani.

Name

Huso

11.03.2018 17:49

Losa vijest za svijet.Jedan Diktator vidi od drugoga i to se zlo siri svijetom.Valjda to zavisi i od naroda.Medjutim u zapadnim demokratskim zemljama to je nemoguce da neko bude stalno na vlasti.Taj pojam vlasti nije u svim narodima isto.Neko vidi u tim predsjednicima hodajuceg poluboga a neko postara i slugu naroda.Mislim da je bolje za jedan narod da ima postara.

ODGOVORITE