Паунов Чикаго преокренуо 0:2 уз гол Катаиа, па изгубио!

Фудбалери америчког Чикаго Фајера поражени су од Спортинг Канзас Ситија 4:3 после два преокрета на Тојота парку у првом мечу нове МЛС сезоне.  Катаи кренуо јако - гол на дебију! Његов Чикаго је на крају изгубио трилер од Канзас Ситија - 3:4.

Фудбал 11.03.2018 | 12:15
Паунов Чикаго преокренуо 0:2 уз гол Катаиа, па изгубио!
Спортинг је водио 2:0 на полувремену у "ветровитом граду" против тима Вељка Пауновића, погоцима Гутијереса и Расела.

Међутим, Фајер преокреће спектакуларном серијом од три гола у року од 12 минута од 70-82. минута коју је покренуо Александар Катаи.

Српски фудбалер је постигао првенац у дебију у дресу Чикага ударцем главом након фантастичног продора и центаршута Бастијана Швајнштајгера, да би после њега два гола дао Немања Николић. 

Међутим, Чикаго не успева да задржи предност, већ у 83. Медранда поравнава на 3:3, да би четири минута пре краја Гутијерес другим голом на мечу донео победу гостима.



Каријера Александра Катаија у америчкој МЛС лиги кренула је онако како треба - голом на дебију! Ипак, неће га нови офанзивац Чикаго Фајера упамтити по лепом пошто је Спортинг Канзас Сити однео сва три бода из Града ветрова после фантастичних 90 минута и фудбалског трилера - 3:4 (0:2).

Можда су пулени Вељка Пауновића са Катаијем, Швајнштајгером и Немањом Николићем јаки напред као црна земља, али у одбрани назад дува жестока промаја која би могла скупо да их кошта у новој сезони. Уосталом, због меког приступа дефанзиваца већ после првих 45 минута били су приморани да јуре два гола заостатка и успели су у томе.

Штета за потез из 52. минута када је Катаи петом преварио чувара и идеално набацио лопту на главу Аргентинцу Солињаку, који је на другој стативи промашио гол са неколико метара. После велике офанзиве, у периоду од 70. до 82. минута, Чикаго је направио поптуни преокрет, а иницијатор је био управо Катаи. Бивши нападач Војводине и Црвене звезде сјајно се снашао после центаршута Швајнштајгера и, што је нетипично за њега, главом, смањио на 2:1. 

Потом је заблистао и Немања Николић. Момак родом из Сенте који наступа за селекцију Мађарске успео је у кратком временском периоду за само осам минута да постигне два гола и узазове лудницу на стадиону у Чикагу после вођства Фајера од 3:2.

Међутим, сам финиш утакмице донео је потпуни шок. Уместо да се скрпе, издрже и сачувају муком стечену предност, фудбалери Вељка Пауновића примили су олако два гола и испустили победу. Несхватљиво је како су одбрамбени фудбалери Чикага дозволили довструком стрелцу Фелипеу Гутијерезу да из лагане позиције донесе победе Канзасу. 

САД 1 - 2. коло

Субота
Колумбус - Монтреал 3:2 (2:0)
Њу Ингланд - Колорадо 2:1 (0:0)
Реал Солт Лејк - Лос Анђелес 1:5 (1:2)

Недеља
Чикаго - Канзас Сити 3:4 (0:2)
Хјустон - Ванкувер 1:2 (1:1)
РБ Њујорк - Портланд 4:0 (1:0)
Орландо - Минесота 1:2 (1:1) 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар