Paunov Čikago preokrenuo 0:2 uz gol Kataia, pa izgubio!

Fudbaleri američkog Čikago Fajera poraženi su od Sporting Kanzas Sitija 4:3 posle dva preokreta na Tojota parku u prvom meču nove MLS sezone.  Katai krenuo jako - gol na debiju! Njegov Čikago je na kraju izgubio triler od Kanzas Sitija - 3:4.

Fudbal 11.03.2018 | 12:15
Paunov Čikago preokrenuo 0:2 uz gol Kataia, pa izgubio!
Sporting je vodio 2:0 na poluvremenu u "vetrovitom gradu" protiv tima Veljka Paunovića, pogocima Gutijeresa i Rasela.

Međutim, Fajer preokreće spektakularnom serijom od tri gola u roku od 12 minuta od 70-82. minuta koju je pokrenuo Aleksandar Katai.

Srpski fudbaler je postigao prvenac u debiju u dresu Čikaga udarcem glavom nakon fantastičnog prodora i centaršuta Bastijana Švajnštajgera, da bi posle njega dva gola dao Nemanja Nikolić. 

Međutim, Čikago ne uspeva da zadrži prednost, već u 83. Medranda poravnava na 3:3, da bi četiri minuta pre kraja Gutijeres drugim golom na meču doneo pobedu gostima.



Karijera Aleksandra Kataija u američkoj MLS ligi krenula je onako kako treba - golom na debiju! Ipak, neće ga novi ofanzivac Čikago Fajera upamtiti po lepom pošto je Sporting Kanzas Siti odneo sva tri boda iz Grada vetrova posle fantastičnih 90 minuta i fudbalskog trilera - 3:4 (0:2).

Možda su puleni Veljka Paunovića sa Kataijem, Švajnštajgerom i Nemanjom Nikolićem jaki napred kao crna zemlja, ali u odbrani nazad duva žestoka promaja koja bi mogla skupo da ih košta u novoj sezoni. Uostalom, zbog mekog pristupa defanzivaca već posle prvih 45 minuta bili su primorani da jure dva gola zaostatka i uspeli su u tome.

Šteta za potez iz 52. minuta kada je Katai petom prevario čuvara i idealno nabacio loptu na glavu Argentincu Solinjaku, koji je na drugoj stativi promašio gol sa nekoliko metara. Posle velike ofanzive, u periodu od 70. do 82. minuta, Čikago je napravio poptuni preokret, a inicijator je bio upravo Katai. Bivši napadač Vojvodine i Crvene zvezde sjajno se snašao posle centaršuta Švajnštajgera i, što je netipično za njega, glavom, smanjio na 2:1. 

Potom je zablistao i Nemanja Nikolić. Momak rodom iz Sente koji nastupa za selekciju Mađarske uspeo je u kratkom vremenskom periodu za samo osam minuta da postigne dva gola i uzazove ludnicu na stadionu u Čikagu posle vođstva Fajera od 3:2.

Međutim, sam finiš utakmice doneo je potpuni šok. Umesto da se skrpe, izdrže i sačuvaju mukom stečenu prednost, fudbaleri Veljka Paunovića primili su olako dva gola i ispustili pobedu. Neshvatljivo je kako su odbrambeni fudbaleri Čikaga dozvolili dovstrukom strelcu Felipeu Gutijerezu da iz lagane pozicije donese pobede Kanzasu. 

SAD 1 - 2. kolo

Subota
Kolumbus - Montreal 3:2 (2:0)
Nju Ingland - Kolorado 2:1 (0:0)
Real Solt Lejk - Los Anđeles 1:5 (1:2)

Nedelja
Čikago - Kanzas Siti 3:4 (0:2)
Hjuston - Vankuver 1:2 (1:1)
RB Njujork - Portland 4:0 (1:0)
Orlando - Minesota 1:2 (1:1) 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar