ИТА: Верона боља од ''Летећих магараца''!

Кад магарци не лете. . . ! Хелас Верона је газда у свом граду.  Да се зна ко је старији! Караћоло намагарчио Кјево! Верона савладала великог градског ривала у дербију - 1:0.

Фудбал 10.03.2018 | 23:40
ИТА: Верона боља од ''Летећих магараца''!
Лош фудбал обележио је вечерашњи дерби Вероне, а домаћин Хелас успео је да стигне до тријумфа из једине прилике у којој се нашао на целом мечу. После корнера у 52. минуту штопер Антонио Караћоло одлично се снашао у шеснаестерцу Летећих магараца и лепим ударцем левицом постигао победоносни гол који ће доста значити плаво-жутом делу града.

Не само што је другом везаном победом Верона повећала своје шансе да избори опстанак у Серији А, већ ће и њихови љубитељи наредних дана моћи да исмевају комшије које су приклоњене Кјеву, тиму који је у великој кризи након што је забележио само једну победу на последњих 13 утакмица. Вечерашњи пораз могао би скупо да кошта и тренера Кјева Роланда Марана који тешко да ишта може да промени.

Поново је у игри Вероне сасвим добар био Јагош Вуковић. Српски интернационалац је солидно командовао одбраном Хеласа која је стигла до деветог бода откако је Јагош стигао из Олимпијакоса у јануару. Колико је српски репрезентативац допринео стабилности Вероне нека посведочи и податак да су после шест утакмица (са девет бодова) већ стигли број бодова који су освојили у првом делу сезоне (десет).

На другој страни свих 90 минута за Кјево одиграо је Иван Радовановић, али се као и остатак екипе није прославио.

Славна реченица навијача Хелас Вероне да ће „магарци прије да полете него што ће Кјево да уђе у Серију А“ у новом вијеку је постала бесмислена, јер су „летећи магарци“ доста успјешнији од старог и много познатијег веронског клуба.

Међутим, у „Дербију дела Скала“, 18. по реду, Хелас Верона је у суботу увече на стадиону „Марк Антонио Бентегоди“ славила против Кјева у оквиру 28. кола италијанске Серије А.

ВЕРОНА - КЈЕВО 1:0 (0:0)

Одлука о побједнику градског дербија пала је у 52. минуту након скраћене акције из корнера, коју је лијепим ударцем у сами угао крунисао капитен Хелас Вероне Антонио Караћоло!

Хелас Верона се у међусобним утакмицама против „скоројевића“ Кјева изједначила у побједама - сада оба тима имају по седам, а четири међусобна двобоја завршена су без побједника.

Међутим, много важније од градске превласти су освојени бодови којим је тим Фабија Пекије стигао надомак изласка из зоне испадања, а подсјетимо, у својим витринима има чак и „скудето“ из 1985. године...

Ипак, од сезоне 2001/2002. године кад су „магарци“ ушли у Серију А, генерално је много успјешнија екипа Кјева, али у посљедњих 13 мечева је забиљежила само једну побједу, два ремија и чак девет пораза.

Због тога се опасно дрма столица тренеру „магараца“ Роланду Марану, који је вечерас по 134. пут водио тим у Серији А и изједначио клупски рекорд Луиђија Дел Нерија.

Српски репрезентативац Јагош Вуковић одиграо је свих 90 минута за Хелас Верону, баш као и његов сународњак Иван Радовановић у тиму Кјева.

Серија А, 28. коло

Верона - Кјево 1:0 (0:0)

/Караћоло 57/

Недјеља

Фиорентина - Беневенто 12:30    

Болона - Аталанта 15.00

Каљари – Лацио

Кротоне - Сампдорија   

Јувентус - Удинезе

Сасуоло - СПАЛ

Ђенова - Милан 18.00

Интер - Наполи 20.45

Играно у петак

Рома - Торино 3:0 (0:0)

/Манолас 56, Де Роси 73, Пелегрини 90+3/

ТАБЕЛА: Наполи (-1) 69, Јувентус (-2) 68, Рома 56, Лацио (-1) 52, Интер (-2) 51, Сампдорија (-2) 44, Милан (-2) 44, Аталанта (-3) 38, Торино (-1) 36, Фиорентина (-2) 36, Удинезе (-2) 33, Болоња (-1) 33, Ђенова (-2) 30, Кјево (-1) 25, Каљари (-2) 25, Сасуоло (-2) 23, СПАЛ (-1) 23, Верона (-1) 22, Кротоне (-2) 21, Верона (-1) 22, Беневенто (-2) 10.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар