ITA: Verona bolja od ''Letećih magaraca''!

Kad magarci ne lete. . . ! Helas Verona je gazda u svom gradu.  Da se zna ko je stariji! Karaćolo namagarčio Kjevo! Verona savladala velikog gradskog rivala u derbiju - 1:0.

Fudbal 10.03.2018 | 23:40
ITA: Verona bolja od ''Letećih magaraca''!
Loš fudbal obeležio je večerašnji derbi Verone, a domaćin Helas uspeo je da stigne do trijumfa iz jedine prilike u kojoj se našao na celom meču. Posle kornera u 52. minutu štoper Antonio Karaćolo odlično se snašao u šesnaestercu Letećih magaraca i lepim udarcem levicom postigao pobedonosni gol koji će dosta značiti plavo-žutom delu grada.

Ne samo što je drugom vezanom pobedom Verona povećala svoje šanse da izbori opstanak u Seriji A, već će i njihovi ljubitelji narednih dana moći da ismevaju komšije koje su priklonjene Kjevu, timu koji je u velikoj krizi nakon što je zabeležio samo jednu pobedu na poslednjih 13 utakmica. Večerašnji poraz mogao bi skupo da košta i trenera Kjeva Rolanda Marana koji teško da išta može da promeni.

Ponovo je u igri Verone sasvim dobar bio Jagoš Vuković. Srpski internacionalac je solidno komandovao odbranom Helasa koja je stigla do devetog boda otkako je Jagoš stigao iz Olimpijakosa u januaru. Koliko je srpski reprezentativac doprineo stabilnosti Verone neka posvedoči i podatak da su posle šest utakmica (sa devet bodova) već stigli broj bodova koji su osvojili u prvom delu sezone (deset).

Na drugoj strani svih 90 minuta za Kjevo odigrao je Ivan Radovanović, ali se kao i ostatak ekipe nije proslavio.

Slavna rečenica navijača Helas Verone da će „magarci prije da polete nego što će Kjevo da uđe u Seriju A“ u novom vijeku je postala besmislena, jer su „leteći magarci“ dosta uspješniji od starog i mnogo poznatijeg veronskog kluba.

Međutim, u „Derbiju dela Skala“, 18. po redu, Helas Verona je u subotu uveče na stadionu „Mark Antonio Bentegodi“ slavila protiv Kjeva u okviru 28. kola italijanske Serije A.

VERONA - KJEVO 1:0 (0:0)

Odluka o pobjedniku gradskog derbija pala je u 52. minutu nakon skraćene akcije iz kornera, koju je lijepim udarcem u sami ugao krunisao kapiten Helas Verone Antonio Karaćolo!

Helas Verona se u međusobnim utakmicama protiv „skorojevića“ Kjeva izjednačila u pobjedama - sada oba tima imaju po sedam, a četiri međusobna dvoboja završena su bez pobjednika.

Međutim, mnogo važnije od gradske prevlasti su osvojeni bodovi kojim je tim Fabija Pekije stigao nadomak izlaska iz zone ispadanja, a podsjetimo, u svojim vitrinima ima čak i „skudeto“ iz 1985. godine...

Ipak, od sezone 2001/2002. godine kad su „magarci“ ušli u Seriju A, generalno je mnogo uspješnija ekipa Kjeva, ali u posljednjih 13 mečeva je zabilježila samo jednu pobjedu, dva remija i čak devet poraza.

Zbog toga se opasno drma stolica treneru „magaraca“ Rolandu Maranu, koji je večeras po 134. put vodio tim u Seriji A i izjednačio klupski rekord Luiđija Del Nerija.

Srpski reprezentativac Jagoš Vuković odigrao je svih 90 minuta za Helas Veronu, baš kao i njegov sunarodnjak Ivan Radovanović u timu Kjeva.

Serija A, 28. kolo

Verona - Kjevo 1:0 (0:0)

/Karaćolo 57/

Nedjelja

Fiorentina - Benevento 12:30    

Bolona - Atalanta 15.00

Kaljari – Lacio

Krotone - Sampdorija   

Juventus - Udineze

Sasuolo - SPAL

Đenova - Milan 18.00

Inter - Napoli 20.45

Igrano u petak

Roma - Torino 3:0 (0:0)

/Manolas 56, De Rosi 73, Pelegrini 90+3/

TABELA: Napoli (-1) 69, Juventus (-2) 68, Roma 56, Lacio (-1) 52, Inter (-2) 51, Sampdorija (-2) 44, Milan (-2) 44, Atalanta (-3) 38, Torino (-1) 36, Fiorentina (-2) 36, Udineze (-2) 33, Bolonja (-1) 33, Đenova (-2) 30, Kjevo (-1) 25, Kaljari (-2) 25, Sasuolo (-2) 23, SPAL (-1) 23, Verona (-1) 22, Krotone (-2) 21, Verona (-1) 22, Benevento (-2) 10.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar