ХРВ: Криза у Динаму, "модре" разбила и филијала!

Тренер поднео оставку иако има велики плус у односу на Хајдук. . .  Сензација у Хрватској - Локоси уништили Динамо на Максимиру! Прва победа малог загребачког клуба у дуелима са Модрима!

Фудбал 11.03.2018 | 08:15
ХРВ: Криза у Динаму, "модре" разбила и филијала!
Динамо из Загреба је одавно ухватио "спринт" и побегао својим ривалима у првенству Хрватске, али тренутно су у озбиљној кризи.

И трећи пут у последња четири меча "модри" су доживели пораз, па их је тако после највећег "такмаца" Хајдука из Сплита (1:0) и прошлогодишњег шампиона Ријеке (4:1) у потпуности надиграла и њихова, ни мање ни више, филијала!

Само три дана после пораза на Рујевици - велики шок и на Максимиру:

Динамо Загреб - Локомотива Загреб 1:4 (1:2)!

Гости су повели из пенала у 8. минуту који је реализовао Ловро Мајер, а исти фудбалер је и у 60. погодио на исти начин. Два гола, попут њега, постигао је и млади репрезентативац тзв. Косова, Лирим Кастрати, док је пораз Динама тек ублажио Олмо.

Локомотива је практично "други тим" Динама, у који највећи загребачки клуб шаље играче на позајмицу, и ниједном није успела да савлада градског ривала до данас, само је једном "извукла" бод, а ова три бода ће им много помоћи у борби за опстанак.

Тренер Марио Цвитановић је одлучио да након меча поднесе оставку иако његова екипа има девет бодова предности у односу на Хајдук који има одигран меч мање.

Десило се и то чудо! Динамо Загреб је доживео пораз од филијале, Локомотиве и то на убедљив начин - 4:1 у утакмици 25. кола хрватског шампионата.

Истовремено мањи загребачки клуб уписао је прву, историјску победу над Динамом. Ово је био 29. окршај Локомотиве и Динама у првенству, до сада су Модри имали 27 победа, а само један меч завршен је без победника.

Да ствар буде болнија по Динамо, домаћин је имао теренску иницијативу и три пута више покушаја ка голу. Ипак, Локомотива је имала скоро, па врхунску реализацију.

Од пет удараца ка голу четири су завршила у мрежи. Двоструки стрелци били су Ловро Мајер и Лирим Кастрати. Овај први је оба гола дао из пенала, у осмом и 60. минуту.

Кастрати је голове дао, после одличних контранапада у 44. и 67. минуту. Стрелац јединог поготка за Динамо био је шпански везиста Дани Олмо у 25. минуту, али је то била само лажна нада за загребачку екипу.

Али ни четири гола у мрежи нису била довољна, него је со на рану најтрофејнијем хрватском клубу сипао његов играч Тонго Думбија који је насрнуо на једног противничког играча у другом минуту судијске надокнаде и зарадио црвени картон.

Извор: мондо.рс/моззартспорт