HRV: Kriza u Dinamu, "modre" razbila i filijala!

Trener podneo ostavku iako ima veliki plus u odnosu na Hajduk. . .  Senzacija u Hrvatskoj - Lokosi uništili Dinamo na Maksimiru! Prva pobeda malog zagrebačkog kluba u duelima sa Modrima!

Fudbal 11.03.2018 | 08:15
HRV: Kriza u Dinamu, "modre" razbila i filijala!
Dinamo iz Zagreba je odavno uhvatio "sprint" i pobegao svojim rivalima u prvenstvu Hrvatske, ali trenutno su u ozbiljnoj krizi.

I treći put u poslednja četiri meča "modri" su doživeli poraz, pa ih je tako posle najvećeg "takmaca" Hajduka iz Splita (1:0) i prošlogodišnjeg šampiona Rijeke (4:1) u potpunosti nadigrala i njihova, ni manje ni više, filijala!

Samo tri dana posle poraza na Rujevici - veliki šok i na Maksimiru:

Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb 1:4 (1:2)!

Gosti su poveli iz penala u 8. minutu koji je realizovao Lovro Majer, a isti fudbaler je i u 60. pogodio na isti način. Dva gola, poput njega, postigao je i mladi reprezentativac tzv. Kosova, Lirim Kastrati, dok je poraz Dinama tek ublažio Olmo.

Lokomotiva je praktično "drugi tim" Dinama, u koji najveći zagrebački klub šalje igrače na pozajmicu, i nijednom nije uspela da savlada gradskog rivala do danas, samo je jednom "izvukla" bod, a ova tri boda će im mnogo pomoći u borbi za opstanak.

Trener Mario Cvitanović je odlučio da nakon meča podnese ostavku iako njegova ekipa ima devet bodova prednosti u odnosu na Hajduk koji ima odigran meč manje.

Desilo se i to čudo! Dinamo Zagreb je doživeo poraz od filijale, Lokomotive i to na ubedljiv način - 4:1 u utakmici 25. kola hrvatskog šampionata.

Istovremeno manji zagrebački klub upisao je prvu, istorijsku pobedu nad Dinamom. Ovo je bio 29. okršaj Lokomotive i Dinama u prvenstvu, do sada su Modri imali 27 pobeda, a samo jedan meč završen je bez pobednika.

Da stvar bude bolnija po Dinamo, domaćin je imao terensku inicijativu i tri puta više pokušaja ka golu. Ipak, Lokomotiva je imala skoro, pa vrhunsku realizaciju.

Od pet udaraca ka golu četiri su završila u mreži. Dvostruki strelci bili su Lovro Majer i Lirim Kastrati. Ovaj prvi je oba gola dao iz penala, u osmom i 60. minutu.

Kastrati je golove dao, posle odličnih kontranapada u 44. i 67. minutu. Strelac jedinog pogotka za Dinamo bio je španski vezista Dani Olmo u 25. minutu, ali je to bila samo lažna nada za zagrebačku ekipu.

Ali ni četiri gola u mreži nisu bila dovoljna, nego je so na ranu najtrofejnijem hrvatskom klubu sipao njegov igrač Tongo Dumbija koji je nasrnuo na jednog protivničkog igrača u drugom minutu sudijske nadoknade i zaradio crveni karton.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport