Видео: "Казна због изјава, а ови не присуствују пеналу?"

"Шутира се пенал, а противнички играчи не присуствују пеналу. . . ", прокоментарисао је Мирослав Ђукић дешавања на мечу Јавор - Раднички.  

Фудбал 10.03.2018 | 19:45
Видео: "Казна због изјава, а ови не присуствују пеналу?"
Због одлуке Фудбалског савеза Србије да Црвеној звезди и Партизану одузме по два бода због иступа у јавности и неприкладних саопштења - већ су реаговали "вечити" и из руководства два клуба је већ најављено да ће се жалити, а огласио се и Мирослав Ђукић.

Тренер Партизана је на конференцији пред меч са Чукаричким (недеља, 15х - ТВ Арена Спорт 1) говорио и о казни Савеза којом су кажњени његови фудбалери.

"Нема никаквог смисла чинити тако нешто момцима који су то заслужили на терену!", казао је оштро Мирослав Ђукић и сам наставио:

"Због чега одузимају бодове, због изјава? Па да забранимо да се прича? Заиста је боље да решимо узроке зашто се то десило, да нападнемо тамо где је стварни проблем, ако стварно желимо да помогнемо српском фудбалу где се дешавају неке ствари...".

Тренеру Партизана је невероватно да се клубови кажњавају због оштрог речника и саопштења док се "жмури" на ствари које се дешавају на терену.

Иако није експлицитно рекао на који меч мисли, јасно је да је Мирослав Ђукић прокоментарисао потез фудбалера Јавора који нису стајали на ивици казненог простора, како је то нормално, док је играч противничке екипе (Раднички) шутирао једанаестерац.

"Шутира се пенал, а противнички играчи не присуствују пеналу... Како пролазе неопажено такве ствари. Мислим да су то много битније ствари од тога шта је рекао овај или онај. Хајде да нападнемо тамо где су стварни проблеми!", поручио је Мирослав Ђукић.

Погледајте тај детаљ од 3:18 овог видео снимка.



Тренер Парног ваљка јасан је у поруци да је српски клупски фудбал у блату. Као пример, навео је ситуацију у којој Милан Павков изводи други једанаестерац за Раднички у Ивањици, а фудбалера Јавора нема ни близу казненог простора.

„Боље да средимо узроке, видимо због чега се то десило, ако хоћемо да помогнемо српском фудбалу. А не да се шутира пенал, а противнички играчи не присуствују истом. Зашто то пролази неопажено? Требало би да нападнемо стварне проблеме“, додао је Ђукић.

Неки од њих требало би да остану иза Партизана. На пример, лоши резултати. Црно-бели су у среду савладали Рад (3:1) и у добром расположењу стижу у госте Чукаричком (недеља, 15.00, ТВ Аренаспорт 1). Упитан да ли меч са Брђанима доживљава као квалификациони за останак на клупи, одговорио је мирно.

„Не схватам ово као квалификације. Једино што Партизан у свакој утакмици има обавезу је да иде на победу. Другог притиска немам, нити ће га бити после, без обзира шта се деси. Моја обавеза је да Партизан побеђује, остало не зависи од мене. Цео живот сам под притиском, такмичим се, тако ни фудбал не доживљавам другачије. Поготово не знам шта је то кад у утакмицу уђеш опуштено“.

Која реч о Чукаричком...

„Очекује нас тежак меч против чврстог ривала. Претпостављам да ћемо ми водити утакмицу, а домаћин нас угрожавати из контранапада. Желимо да потврдмо да смо после Рада на добром путу“.

А притив Рада је блистао најстарији играч Суперлиге - Саша Илић.

„Одиграо је врхунски. Показао је да је Божији дар за нас. У свакој прилици показује играчку, људску и величину капитена. Видећемо какве су његове могућности да игра у ритму среда-субота“, уздржан је Мирослав Ђукић од оцене да ли ће 41-годишњи везиста на терен и против Брђана.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар