Video: "Kazna zbog izjava, a ovi ne prisustvuju penalu?"

"Šutira se penal, a protivnički igrači ne prisustvuju penalu. . . ", prokomentarisao je Miroslav Đukić dešavanja na meču Javor - Radnički.  

Fudbal 10.03.2018 | 19:45
Video: "Kazna zbog izjava, a ovi ne prisustvuju penalu?"
Zbog odluke Fudbalskog saveza Srbije da Crvenoj zvezdi i Partizanu oduzme po dva boda zbog istupa u javnosti i neprikladnih saopštenja - već su reagovali "večiti" i iz rukovodstva dva kluba je već najavljeno da će se žaliti, a oglasio se i Miroslav Đukić.

Trener Partizana je na konferenciji pred meč sa Čukaričkim (nedelja, 15h - TV Arena Sport 1) govorio i o kazni Saveza kojom su kažnjeni njegovi fudbaleri.

"Nema nikakvog smisla činiti tako nešto momcima koji su to zaslužili na terenu!", kazao je oštro Miroslav Đukić i sam nastavio:

"Zbog čega oduzimaju bodove, zbog izjava? Pa da zabranimo da se priča? Zaista je bolje da rešimo uzroke zašto se to desilo, da napadnemo tamo gde je stvarni problem, ako stvarno želimo da pomognemo srpskom fudbalu gde se dešavaju neke stvari...".

Treneru Partizana je neverovatno da se klubovi kažnjavaju zbog oštrog rečnika i saopštenja dok se "žmuri" na stvari koje se dešavaju na terenu.

Iako nije eksplicitno rekao na koji meč misli, jasno je da je Miroslav Đukić prokomentarisao potez fudbalera Javora koji nisu stajali na ivici kaznenog prostora, kako je to normalno, dok je igrač protivničke ekipe (Radnički) šutirao jedanaesterac.

"Šutira se penal, a protivnički igrači ne prisustvuju penalu... Kako prolaze neopaženo takve stvari. Mislim da su to mnogo bitnije stvari od toga šta je rekao ovaj ili onaj. Hajde da napadnemo tamo gde su stvarni problemi!", poručio je Miroslav Đukić.

Pogledajte taj detalj od 3:18 ovog video snimka.



Trener Parnog valjka jasan je u poruci da je srpski klupski fudbal u blatu. Kao primer, naveo je situaciju u kojoj Milan Pavkov izvodi drugi jedanaesterac za Radnički u Ivanjici, a fudbalera Javora nema ni blizu kaznenog prostora.

„Bolje da sredimo uzroke, vidimo zbog čega se to desilo, ako hoćemo da pomognemo srpskom fudbalu. A ne da se šutira penal, a protivnički igrači ne prisustvuju istom. Zašto to prolazi neopaženo? Trebalo bi da napadnemo stvarne probleme“, dodao je Đukić.

Neki od njih trebalo bi da ostanu iza Partizana. Na primer, loši rezultati. Crno-beli su u sredu savladali Rad (3:1) i u dobrom raspoloženju stižu u goste Čukaričkom (nedelja, 15.00, TV Arenasport 1). Upitan da li meč sa Brđanima doživljava kao kvalifikacioni za ostanak na klupi, odgovorio je mirno.

„Ne shvatam ovo kao kvalifikacije. Jedino što Partizan u svakoj utakmici ima obavezu je da ide na pobedu. Drugog pritiska nemam, niti će ga biti posle, bez obzira šta se desi. Moja obaveza je da Partizan pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene. Ceo život sam pod pritiskom, takmičim se, tako ni fudbal ne doživljavam drugačije. Pogotovo ne znam šta je to kad u utakmicu uđeš opušteno“.

Koja reč o Čukaričkom...

„Očekuje nas težak meč protiv čvrstog rivala. Pretpostavljam da ćemo mi voditi utakmicu, a domaćin nas ugrožavati iz kontranapada. Želimo da potvrdmo da smo posle Rada na dobrom putu“.

A pritiv Rada je blistao najstariji igrač Superlige - Saša Ilić.

„Odigrao je vrhunski. Pokazao je da je Božiji dar za nas. U svakoj prilici pokazuje igračku, ljudsku i veličinu kapitena. Videćemo kakve su njegove mogućnosti da igra u ritmu sreda-subota“, uzdržan je Miroslav Đukić od ocene da li će 41-godišnji vezista na teren i protiv Brđana.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar