Све мање људи бира одлазак на плажу

Зима се ближи крају, а са њим и планирање летњих одмора. А када је планирање летовања у питању, последњих година је приметан нови тренд који се доста разликује од стандардног јендонедељног одласка на море са породицом.

Путовања 10.03.2018 | 13:09
Све мање људи бира одлазак на плажу
Последњих година све је већи број оних који одмор планирају у жељи да побегну што даље од пренатрпаних плажа, на неке неуобичајније и јединственије дестинације.

То су путници који од свог путовња очекују јединствено искуство летњег одмора. Они све чешће одустају од традиционалног одмора у једном месту, у замену за путовање које садржи дозу авантуре и културне разноликости.

Такви путници воле и желе да уживају у локалној култури и учествују у једнственом културном искуству на местима на којима раније нису били и која не могу да нађу нигде на другом месту, пише Травел анд Леисуре.

Америчке туристичке компаније бележе пораст интересовања путника за европске престонице али и за мање градове, односно за дестинације које туристима могу да понуде "авантуру изван утабане стазе".

Они који желе то исто, а не могу да замисле лето без мора, опредељују се за тропске дестинације Централне и Јужне Америке, где велико итересовање влада за активности као што су роњење и археолошки туризам.

Сличне тенденције код избору дестинације за летњи одмор све више су приметне и у Европи.

б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кок

12.03.2018 05:54

Народ се заситио плазе а види нас зељни.далеко је море и слана вода 1000 марака .

ОДГОВОРИТЕ