Одузмите Звезди и Партизану по девет бодова!

Реакције на одлуку дисциплинских органа ФСС. . .

Фудбал 12.03.2018 | 00:00
Одузмите Звезди и Партизану по девет бодова!
Вечити су се уједнили после одлуке дисциплинских органа ФСС да их казни одузимањем по два бода. Челници Црвене звезде и Партизана се позивају на чињеницу да им је одузето право на слободу говора и да је у питању фудбалска диктатура.

Међутим, има заговорника и другачијег мишљења. Познати српски стручњак Драгослав Степановић рекао је у изјави за Ало да су црвено и црно-бели морали да буду јаче санкционисани. Односно да им се због непримерених саопштења одузме девет бодова.

„Требало је да их казне за следећу сезону. То је за мене казна - када првенство почнеш са девет бодова минуса. Није ми јасно шта са одузимањем два бода, кад имају по 50-60, желели да постигну. Постало ми је непријатно да читам коментаре „тамо је крађа, овде није“. Гледаоци нам, заправо, показују какав је фудбал. Некадашњих најмање 40.000-50.000 гледалаца на Звездиним утакмицама претворило се у 4.000 - 5.000. То не виде. Важније им је да причају како су покрадени“, рекао је за Ало Драгослав Степановић.

Он је рекао да су људи из управе најтрофејнијих српских клубова већ направили велику штету.

„Све полази од људи који воде клубове. Баш ме интересују шта играчи тих клубова мисле о челницима када их стално слушају како причају да су поштени, а они други нису. Уместо што се баве тим оптужбама, боље би било да унапређују фудбал. Да покушају да задрже талентовану децу и тако створе тимове који ће редовно играти у Европи“, јасан је Косановић.

Међутим, председник удружења професионалних фудбалера Независност Мирко Поледица сматра да ФСС није урадио праву ствар.

„Велики сам противник тога. Тако се кажњавају тренери и играчи који су бодове изборили на терену. Нарочито сам противник казне која нема сврху. Да би неко био кажњен мора да заболи, не видим како ће ово клубове да заболи“, рекао је Поледица за Ало.

Он сматра да је изабран погрешан тренутак за санкционисање клубова.

„Требало је да се сачека крај првог дела првенства. Није ми познато да у Европи клубове кажњавају одузимањем бодова због јавног наступа. Не, него новчано. Видите како УЕФА санкционише Звезду и Партизан, 50.000 или 100.000 евра, тако треба да ради и Савез“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар