Заустављени мигранти у БиХ

На подручју општине Вишеград данас су пронађена 42 мигранта, међу којима је 11 дјеце, рекао је командир Јединице Граничне полиције Вишеград Зоран Ступић.

Република Српска 09.03.2018 | 22:46
Заустављени мигранти у БиХ
“У јутарњим сатима на подручју града пронађено је 17 миграната, који су илегално прешли границу на још неутврђеном мЈесту. Након тога смо у насељу Вардиште открили групу миграната у којој је било 11 дЈеце, седам жена и седам мушкараца”, навео је Супић.

Он је додао да су мигранти доведени у сједиште Јединице Граничне полиције Вишеград, гдје су предузете мјере прописане законом.

“Узели смо од њих податке и у договору са Службом за послове са странцима организовали њихов боравак, док не стигну возила Међународне организације за миграције, која ће их превести у азилантски центар у близини Трнова”, рекао је Ступић.

Он је навео да су за мигранте обезбиједили топле просторије, храну и деке.

Ступић је рекао да је број миграната у посљедње вријеме повећан због чињенице да су околне земље затвориле границе различитим врстама мјера.

“Мигранти су тако кренули према преосталој земљи у коју могу да уђу, а то је БиХ. Наша процјена је да би број миграната могао бити повећан у наредном периоду, односно доласком љепшег времена”, додао је Ступић.


Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић са делегацијом посјетио је мигранте и уручио им скромну помоћ.

“Морамо показати да мислимо о свима који дођу у наш град, а посебно на млађу популацију, јер је међу мигрантима велики број дјеце. Изразили су нам захвалност за бригу и помоћ коју смо уручили”, додао је Ђуревић.

(Агенције) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Возућа

09.03.2018 23:45

Какви мигранти одмах то враћајте назад, Доста нам је и наше сиротиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оззy

10.03.2018 04:01

Нека их храни онај који их је потерао или послао овамо. Имас ти и превисе гладних уста код себе па прво њих нахрани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој

10.03.2018 08:10

Шта ће нам и они? Доста нам је нас самих и наших будала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

14.05.2018 06:51

А кад је цовјек говорио како нам не требају јер је најмање оних који бјезе од рата (о детаљима би се могао роман написати) онда је било- националисто мрзис муслимане. Сад це се видјети тко кога и сто мрзи. Горе на сјеверозападу БиХ мозете мозда спремити један или два руцка за њих 50, али мозете ли хранити 50 000 "браце', тко зна колико дуго? Не мозете? Е па , они це сами узети.

Name

уноформе

10.03.2018 08:31

Прелиејепе ове дрзавне униформе, брате сто јес, јес...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

10.03.2018 09:13

Па како су заустављени побогу...пронасли их у Висеграду и то по дојави мјестана или локалне полиције...ми као да немамо границну полицију, подигните и војску нек цува границу, а не да нам дневно улази 50 миграната...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајмо

10.03.2018 11:04

Правац на Запад гдје су еврици. Хало дојцланд ми долазимо. Изгледамо као избјеглице, ал смо пут сами платили. Вазно је, само посту нац и ево пара. ( Мобилни , порука, Бр, за WУ. ево девиза ) све је организовано - Паре лазна документа итд. Ко неволи паре сам је крив. Границе су само за Аута, а ми немамо. Поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

10.03.2018 11:05

Слузба за странце и Медјународна организација за миграције уцествују у ланцу илегалног транспорта и олаксаног кретања лица без идентитета која долазе са подручја под окупацијом ИСИС-а. Умјесто да их трајно задрзе у пограницном подруцју и путем хитне реадмисије врате у Србију, они им омогуцавају даљњи бесплатан превоз у средисте БиХ и даље према западној Европи.

ОДГОВОРИТЕ