Zaustavljeni migranti u BiH

Na području opštine Višegrad danas su pronađena 42 migranta, među kojima je 11 djece, rekao je komandir Jedinice Granične policije Višegrad Zoran Stupić.

Republika Srpska 09.03.2018 | 22:46
Zaustavljeni migranti u BiH
“U jutarnjim satima na području grada pronađeno je 17 migranata, koji su ilegalno prešli granicu na još neutvrđenom mJestu. Nakon toga smo u naselju Vardište otkrili grupu migranata u kojoj je bilo 11 dJece, sedam žena i sedam muškaraca”, naveo je Supić.

On je dodao da su migranti dovedeni u sjedište Jedinice Granične policije Višegrad, gdje su preduzete mjere propisane zakonom.

“Uzeli smo od njih podatke i u dogovoru sa Službom za poslove sa strancima organizovali njihov boravak, dok ne stignu vozila Međunarodne organizacije za migracije, koja će ih prevesti u azilantski centar u blizini Trnova”, rekao je Stupić.

On je naveo da su za migrante obezbijedili tople prostorije, hranu i deke.

Stupić je rekao da je broj migranata u posljednje vrijeme povećan zbog činjenice da su okolne zemlje zatvorile granice različitim vrstama mjera.

“Migranti su tako krenuli prema preostaloj zemlji u koju mogu da uđu, a to je BiH. Naša procjena je da bi broj migranata mogao biti povećan u narednom periodu, odnosno dolaskom ljepšeg vremena”, dodao je Stupić.


Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević sa delegacijom posjetio je migrante i uručio im skromnu pomoć.

“Moramo pokazati da mislimo o svima koji dođu u naš grad, a posebno na mlađu populaciju, jer je među migrantima veliki broj djece. Izrazili su nam zahvalnost za brigu i pomoć koju smo uručili”, dodao je Đurević.

(Agencije) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vozuća

09.03.2018 23:45

Kakvi migranti odmah to vraćajte nazad, Dosta nam je i naše sirotinje.

ODGOVORITE
Name

Ozzy

10.03.2018 04:01

Neka ih hrani onaj koji ih je poterao ili poslao ovamo. Imas ti i previse gladnih usta kod sebe pa prvo njih nahrani.

ODGOVORITE
Name

joj

10.03.2018 08:10

Šta će nam i oni? Dosta nam je nas samih i naših budala!

ODGOVORITE
Name

Ana

14.05.2018 06:51

A kad je covjek govorio kako nam ne trebaju jer je najmanje onih koji bjeze od rata (o detaljima bi se mogao roman napisati) onda je bilo- nacionalisto mrzis muslimane. Sad ce se vidjeti tko koga i sto mrzi. Gore na sjeverozapadu BiH mozete mozda spremiti jedan ili dva rucka za njih 50, ali mozete li hraniti 50 000 "brace', tko zna koliko dugo? Ne mozete? E pa , oni ce sami uzeti.

Name

unoforme

10.03.2018 08:31

Preliejepe ove drzavne uniforme, brate sto jes, jes...

ODGOVORITE
Name

zux

10.03.2018 09:13

Pa kako su zaustavljeni pobogu...pronasli ih u Visegradu i to po dojavi mjestana ili lokalne policije...mi kao da nemamo granicnu policiju, podignite i vojsku nek cuva granicu, a ne da nam dnevno ulazi 50 migranata...

ODGOVORITE
Name

Ajmo

10.03.2018 11:04

Pravac na Zapad gdje su evrici. Halo dojcland mi dolazimo. Izgledamo kao izbjeglice, al smo put sami platili. Vazno je, samo postu nac i evo para. ( Mobilni , poruka, Br, za WU. evo deviza ) sve je organizovano - Pare lazna dokumenta itd. Ko nevoli pare sam je kriv. Granice su samo za Auta, a mi nemamo. Pozdrav.

ODGOVORITE
Name

Komentar

10.03.2018 11:05

Sluzba za strance i Medjunarodna organizacija za migracije ucestvuju u lancu ilegalnog transporta i olaksanog kretanja lica bez identiteta koja dolaze sa područja pod okupacijom ISIS-a. Umjesto da ih trajno zadrze u pogranicnom podrucju i putem hitne readmisije vrate u Srbiju, oni im omogucavaju daljnji besplatan prevoz u srediste BiH i dalje prema zapadnoj Evropi.

ODGOVORITE