Цвајта: Конеов рафал у Дрездену! Нирнберг пао у 90.минуту!

Сјајна утакмица и тријумф Динама над Хајденхајом - 3:2.

Фудбал 09.03.2018 | 21:45
Цвајта: Конеов рафал у Дрездену! Нирнберг пао у 90.минуту!
Дрезден у трансу лудује! Отписани од свих фудбалери Динама остварили су велики тријумф над Хајденхамом, највише захваљујући голгетерском рафалу сенегалског нападача Мусе Конеа - 3:2.

Велики тријумф Дрездена осликан је пре свега у чињеници да се екипа из источне Немачке винула до седме позиције у Цвајти и сада има само пет бодова мање од трећепласираног Кила (истина уз меч више).

Публика у Дрездену имала је шта да види. Навијаче домаћег тима разгалио је поменути Коне. До овог кола постигао је два поготка у овој првенственој сезони, али је вечерас био једанчина са више непознатих за одбрану Хајденхама.

Домаћин је повео већ у петом минуту. Спретно је у шеснаестерцу гостију реаговао Коне, али видели смо брз одговор. И то какав. Из окрета је Тил изједначио. Погодио је паука са 16 метара.

Урнебесан почетак оплеменио је Коне. После 11.минута три гола. Овога пута Африканац је био бржи од одбране Хајденхајма и рутински преварио голмана.

Било је напето у наставку. Аутогом Сегуина гости су поново изједначили. Међутим, за Конеа није било решења.

До великог тријумфа стигла је Арминија. Тим из Билфелда је на свом буњишту савладао другопласирани Нирнберг - 1:0.  И то поготком у 90.минуту

НЕМАЧКА 2 - 26. КОЛО

Петак

Билефелд - Нирнберг 1:0 (0:0)
/Кешбраумер 90/

Динамо Дрезден - Хајденхајм 3:2 (2:1)
/Коне 5,11 и 83 - Тил 7, Сегуин 59 аг/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар