Cvajta: Koneov rafal u Drezdenu! Nirnberg pao u 90.minutu!

Sjajna utakmica i trijumf Dinama nad Hajdenhajom - 3:2.

Fudbal 09.03.2018 | 21:45
Cvajta: Koneov rafal u Drezdenu! Nirnberg pao u 90.minutu!
Drezden u transu luduje! Otpisani od svih fudbaleri Dinama ostvarili su veliki trijumf nad Hajdenhamom, najviše zahvaljujući golgeterskom rafalu senegalskog napadača Muse Konea - 3:2.

Veliki trijumf Drezdena oslikan je pre svega u činjenici da se ekipa iz istočne Nemačke vinula do sedme pozicije u Cvajti i sada ima samo pet bodova manje od trećeplasiranog Kila (istina uz meč više).

Publika u Drezdenu imala je šta da vidi. Navijače domaćeg tima razgalio je pomenuti Kone. Do ovog kola postigao je dva pogotka u ovoj prvenstvenoj sezoni, ali je večeras bio jedančina sa više nepoznatih za odbranu Hajdenhama.

Domaćin je poveo već u petom minutu. Spretno je u šesnaestercu gostiju reagovao Kone, ali videli smo brz odgovor. I to kakav. Iz okreta je Til izjednačio. Pogodio je pauka sa 16 metara.

Urnebesan početak oplemenio je Kone. Posle 11.minuta tri gola. Ovoga puta Afrikanac je bio brži od odbrane Hajdenhajma i rutinski prevario golmana.

Bilo je napeto u nastavku. Autogom Seguina gosti su ponovo izjednačili. Međutim, za Konea nije bilo rešenja.

Do velikog trijumfa stigla je Arminija. Tim iz Bilfelda je na svom bunjištu savladao drugoplasirani Nirnberg - 1:0.  I to pogotkom u 90.minutu

NEMAČKA 2 - 26. KOLO

Petak

Bilefeld - Nirnberg 1:0 (0:0)
/Kešbraumer 90/

Dinamo Drezden - Hajdenhajm 3:2 (2:1)
/Kone 5,11 i 83 - Til 7, Seguin 59 ag/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar