ТУР: Пад Башакшехира почео у Алањи!

Галата може на +3, а Бешикташ на друго место! Тежак пораз екипе Абдулаха Авџија (4:1) која више не командује својом судбином.

Фудбал 09.03.2018 | 21:15
ТУР: Пад Башакшехира почео у Алањи!
Пад Башакшехира је изгледа почео у Алањи. Екипа из Истанбула, која је дуго била лидер турског првенства, 25. коло би могла да заврши на трећем месту. На отварању овог викенда у турском фудбалу екипа Абдулаха Авџија убедљиво је поражена на Бахчашехир Окулари стадиону, па сада више ништа не држи у својим рукама када је у питању борба за шампионски трофеј - 4:1 (1:0).

Домаћин је повео голом Жуниора Фернандеса у 32. минуту, али су се кључни моменти утакмице одиграли средином другог полувремена. Алања је дуплирала вођство у 66. када је Ефеџан Караџа матираоВолкана Бабаџана, док је само пет минута касније други жути картон зарадио штопер БашакшехираАлександру Епуреану.

Атмосферу међу домаћом публиком подиграо је погодак Емреа Акбабе, док је тачку на блиставо издање домаћина, својим другим поготком ставио Жуниор Фернандес, који је на фанстастичан начин крунисао контранапад Алање. Вештачко дисање индиспонираним гостима у самом нешто раније донео јеРијад Бајић, али је нада Башакшехира трајала свега неколико минута.

Одлазак Авџијевог тима на треће место у овом тренутку делује прилично рално, с обзиром да Галатасарај дочекује Коњу, а Бешикташ Генчлербирлиги у овом колу. Алањи су вечерашњи бодови били драгоцени, с обзиром да су од опасне зоне сада одаљени великих шест бодова.

ТУРСКА 1 - 25. КОЛО

Петак
Алања - Башакшехир 4:1 (1:0)
/Ференандес 32, 88, Каражда 66, Акбаба 81/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар