TUR: Pad Bašakšehira počeo u Alanji!

Galata može na +3, a Bešiktaš na drugo mesto! Težak poraz ekipe Abdulaha Avdžija (4:1) koja više ne komanduje svojom sudbinom.

Fudbal 09.03.2018 | 21:15
TUR: Pad Bašakšehira počeo u Alanji!
Pad Bašakšehira je izgleda počeo u Alanji. Ekipa iz Istanbula, koja je dugo bila lider turskog prvenstva, 25. kolo bi mogla da završi na trećem mestu. Na otvaranju ovog vikenda u turskom fudbalu ekipa Abdulaha Avdžija ubedljivo je poražena na Bahčašehir Okulari stadionu, pa sada više ništa ne drži u svojim rukama kada je u pitanju borba za šampionski trofej - 4:1 (1:0).

Domaćin je poveo golom Žuniora Fernandesa u 32. minutu, ali su se ključni momenti utakmice odigrali sredinom drugog poluvremena. Alanja je duplirala vođstvo u 66. kada je Efedžan Karadža matiraoVolkana Babadžana, dok je samo pet minuta kasnije drugi žuti karton zaradio štoper BašakšehiraAleksandru Epureanu.

Atmosferu među domaćom publikom podigrao je pogodak Emrea Akbabe, dok je tačku na blistavo izdanje domaćina, svojim drugim pogotkom stavio Žunior Fernandes, koji je na fanstastičan način krunisao kontranapad Alanje. Veštačko disanje indisponiranim gostima u samom nešto ranije doneo jeRijad Bajić, ali je nada Bašakšehira trajala svega nekoliko minuta.

Odlazak Avdžijevog tima na treće mesto u ovom trenutku deluje prilično ralno, s obzirom da Galatasaraj dočekuje Konju, a Bešiktaš Genčlerbirligi u ovom kolu. Alanji su večerašnji bodovi bili dragoceni, s obzirom da su od opasne zone sada odaljeni velikih šest bodova.

TURSKA 1 - 25. KOLO

Petak
Alanja - Bašakšehir 4:1 (1:0)
/Ferenandes 32, 88, Karažda 66, Akbaba 81/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar