ЕК: Ђорђевић и Бајерн поражени у Казању!

Кошаркаши Бајерна поражени су од Уникса из Казања са 80:73, чиме је руски клуб дошао до изједначења у серији у четвртфиналу Еврокупа.  Паде и Салетов Бајерн - Уникс вратио серију у Минхен.  Лучић дао 10, а Јовић четири поена.

Кошарка 09.03.2018 | 20:45
ЕК: Ђорђевић и Бајерн поражени у Казању!
Изабраници Александра Ђорђевића нису успели да се пласирају у полуфинале такмичења и другу прилику имаће за четири дана у Минхену.

Уникс је меч преломио у трећој деоници коју су добили са 24:12, док у су у последњој само одржавали предност.

Најефикаснији у победничком тиму били су Кино Колом са 15, Трент Локет са 14, Мелвин Еџим са 13 и Стефон Лазме са 12 поена.

Српски кошаркаш Владимир Лучић одиграо је солидан меч за Бајерн, пошто је постигао 10 поена, уз две асистенције и једног скока, док је Стефан Јовић за 24 минута остварио учинак од четири поена и четири асистенције.

Најефикаснији код гостију био је Девин Букер са 29 поена.

Ово је руско вече у Еврокупу. После Зенита, мајсторицу у четвртфиналу изборио је и Уникс који је у Казању савладао минхенски Бајерн са 80:73 и изједначио на 1:1 у серији.

Одлучујућа утакмица играће се у среду 14. марта у Минхену, а Бајерн је вечерас доживео први пораз после 15 узастопних победа у свим такмичењима.

Уникс је до тријумфа дошао захваљујући доброј игри у другом полувремену у којем су доминирали Кино Колом, Трент Локет и Мелвин Еџим. Веома добар је био и Стефон Лазме, пошто је меч завршио са 12 поена и седам скокова.

Колом је био најефикаснији са 15 поена, један мање постигао је Локет, док је Еџим додао на то још 13 поена. Данило Анђушић дао је два поена за шест минута.

Управо је Лазме кошем минут и по пре краја донео Униксу плус десет (75:65) и решио све дилеме када је у питању коначан исход.

У екипи Александра Ђорђевића најефикаснији  је био Девин Букер са 29 поена, Владимир Лучић постигао је 10 поена , а Стефан Јовић додао је по четири поена и четири асистенције.

ЕК, четвртфинале:

Зенит – Ређо Емилија 91:77 (1:1)
Уникс – Бајерн 80:73 (1:1)

19.00 Будућност – Дарушафака (0:1)
21.00 Гран Канарија – Локомотива (0:1)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар