EK: Đorđević i Bajern poraženi u Kazanju!

Košarkaši Bajerna poraženi su od Uniksa iz Kazanja sa 80:73, čime je ruski klub došao do izjednačenja u seriji u četvrtfinalu Evrokupa.  Pade i Saletov Bajern - Uniks vratio seriju u Minhen.  Lučić dao 10, a Jović četiri poena.

Košarka 09.03.2018 | 20:45
EK: Đorđević i Bajern poraženi u Kazanju!
Izabranici Aleksandra Đorđevića nisu uspeli da se plasiraju u polufinale takmičenja i drugu priliku imaće za četiri dana u Minhenu.

Uniks je meč prelomio u trećoj deonici koju su dobili sa 24:12, dok u su u poslednjoj samo održavali prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kino Kolom sa 15, Trent Loket sa 14, Melvin Edžim sa 13 i Stefon Lazme sa 12 poena.

Srpski košarkaš Vladimir Lučić odigrao je solidan meč za Bajern, pošto je postigao 10 poena, uz dve asistencije i jednog skoka, dok je Stefan Jović za 24 minuta ostvario učinak od četiri poena i četiri asistencije.

Najefikasniji kod gostiju bio je Devin Buker sa 29 poena.

Ovo je rusko veče u Evrokupu. Posle Zenita, majstoricu u četvrtfinalu izborio je i Uniks koji je u Kazanju savladao minhenski Bajern sa 80:73 i izjednačio na 1:1 u seriji.

Odlučujuća utakmica igraće se u sredu 14. marta u Minhenu, a Bajern je večeras doživeo prvi poraz posle 15 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Uniks je do trijumfa došao zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu u kojem su dominirali Kino Kolom, Trent Loket i Melvin Edžim. Veoma dobar je bio i Stefon Lazme, pošto je meč završio sa 12 poena i sedam skokova.

Kolom je bio najefikasniji sa 15 poena, jedan manje postigao je Loket, dok je Edžim dodao na to još 13 poena. Danilo Anđušić dao je dva poena za šest minuta.

Upravo je Lazme košem minut i po pre kraja doneo Uniksu plus deset (75:65) i rešio sve dileme kada je u pitanju konačan ishod.

U ekipi Aleksandra Đorđevića najefikasniji  je bio Devin Buker sa 29 poena, Vladimir Lučić postigao je 10 poena , a Stefan Jović dodao je po četiri poena i četiri asistencije.

EK, četvrtfinale:

Zenit – Ređo Emilija 91:77 (1:1)
Uniks – Bajern 80:73 (1:1)

19.00 Budućnost – Darušafaka (0:1)
21.00 Gran Kanarija – Lokomotiva (0:1)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar