Кавани не може више! Зашто, гдје и ко умјесто њега?

Уругвајац хоће да иде, зна се и цена. . .

Фудбал 11.03.2018 | 18:00
Кавани не може више! Зашто, гдје и ко умјесто њега?
Још једно разочарање, још једна елиминација из Лиге шампиона и још један нови почетак за Пари Сен Жермен!

Као и претходних година, после сваког неуспеха Светаца у Лиги шампиона, најављује се нова реконструкција тима. Богати арапски власници не прихватају неуспех на терену, опдседнути су освајањем европског трона и спремни да опет упумпају значајна финансијска средства у ремонт екипе. Мало је оних који су сигурни у тиму за наредну сезону, чак ни прва звезда Нејмар није задовољан и жели да се врати у Барселону, а један од оних којима је свега преко главе је Единсон Кавани.

Матадору је прекипело од шизофрене атмосфере у Паризу. Означен је као један од главних криваца за испадање од Реала, али је и он сам крив јер је био један од најлошијих у двомечу са Краљевићима. Није дао гол у две утакмице, а поготово је у другој заказао када је требало да повуче екипу у одсуствуНејмара.

Уругвајац је према писању Паризијена решио да напусти ПСЖ на крају сезоне јер више није срећан у Паризу. Поготово откако је дошао Нејмар и са астрономском платом изазвао раскол у свлачионици. Почело је са оним фамозним пеналом када је Бразилац преотео лопту Уругвајцу. Од тада влада наелектрисана атмосфера у свлачионици Светаца. Екипа се поделила у кланове, а Кавани је стао на страну „аргентинског“ у којем су Пасторе, Ди Марија, Ло Селсо. На супротној страни су Бразилци предвођени Нејмаром, Тијагом Силвом, Данијел Алвесом, Маркињосом... Каванију је посебно засметало када га је тренер заменио уМадриду и уместо њега увео Менијеа.

Ни клуб нема ништа против. Кавани на годишњем нивоу кошта 18.000.000 евра са порезима. Одређена је и цена од 60.000.000 евра. ПСЖ је већ нашао и мету за Каванијевог наследника. Француски клуб је ступио у контакт са Пинијем Захавијем, новим менаџером Роберта Левандовског. Пошто и Пољак жели да иде из Бајерна на крају сезоне, због чега је и ангажовао Захавија на одређен рок до краја лета, јасно је шта се иза брда ваља. Левандовски би радије у Реал Мадрид, али то није сигурна варијанта и ПСЖ је једини преостали заинтересовани клуб који може да га приушти.

Што се Каванија тиче, он би се најрадије вратио у Наполи, али тамо не постоји интересовање за његов повратак. Прескуп је за Наполитанце и не уклапа се у планове Мауриција Сарија. Следећа дестинација би могао да буде Челси који је одавно заинтересован за Уругвајца. Али и Ателтико Мадрид јер је и Симеонедугогодишњи љубитељ Каванија. Мадриђани се спремају за одлазак Гризмана у Барселону, али желе и да направе тим који ће напасти титулу првака Европе у финалу које се игра на њиховом Метрополитану. СаКаванијем и Дијегом Костом у шпицу, Чоло би добио моћно оружје за испуњење сна...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар