Kavani ne može više! Zašto, gdje i ko umjesto njega?

Urugvajac hoće da ide, zna se i cena. . .

Fudbal 11.03.2018 | 18:00
Kavani ne može više! Zašto, gdje i ko umjesto njega?
Još jedno razočaranje, još jedna eliminacija iz Lige šampiona i još jedan novi početak za Pari Sen Žermen!

Kao i prethodnih godina, posle svakog neuspeha Svetaca u Ligi šampiona, najavljuje se nova rekonstrukcija tima. Bogati arapski vlasnici ne prihvataju neuspeh na terenu, opdsednuti su osvajanjem evropskog trona i spremni da opet upumpaju značajna finansijska sredstva u remont ekipe. Malo je onih koji su sigurni u timu za narednu sezonu, čak ni prva zvezda Nejmar nije zadovoljan i želi da se vrati u Barselonu, a jedan od onih kojima je svega preko glave je Edinson Kavani.

Matadoru je prekipelo od šizofrene atmosfere u Parizu. Označen je kao jedan od glavnih krivaca za ispadanje od Reala, ali je i on sam kriv jer je bio jedan od najlošijih u dvomeču sa Kraljevićima. Nije dao gol u dve utakmice, a pogotovo je u drugoj zakazao kada je trebalo da povuče ekipu u odsustvuNejmara.

Urugvajac je prema pisanju Parizijena rešio da napusti PSŽ na kraju sezone jer više nije srećan u Parizu. Pogotovo otkako je došao Nejmar i sa astronomskom platom izazvao raskol u svlačionici. Počelo je sa onim famoznim penalom kada je Brazilac preoteo loptu Urugvajcu. Od tada vlada naelektrisana atmosfera u svlačionici Svetaca. Ekipa se podelila u klanove, a Kavani je stao na stranu „argentinskog“ u kojem su Pastore, Di Marija, Lo Selso. Na suprotnoj strani su Brazilci predvođeni Nejmarom, Tijagom Silvom, Danijel Alvesom, Markinjosom... Kavaniju je posebno zasmetalo kada ga je trener zamenio uMadridu i umesto njega uveo Menijea.

Ni klub nema ništa protiv. Kavani na godišnjem nivou košta 18.000.000 evra sa porezima. Određena je i cena od 60.000.000 evra. PSŽ je već našao i metu za Kavanijevog naslednika. Francuski klub je stupio u kontakt sa Pinijem Zahavijem, novim menadžerom Roberta Levandovskog. Pošto i Poljak želi da ide iz Bajerna na kraju sezone, zbog čega je i angažovao Zahavija na određen rok do kraja leta, jasno je šta se iza brda valja. Levandovski bi radije u Real Madrid, ali to nije sigurna varijanta i PSŽ je jedini preostali zainteresovani klub koji može da ga priušti.

Što se Kavanija tiče, on bi se najradije vratio u Napoli, ali tamo ne postoji interesovanje za njegov povratak. Preskup je za Napolitance i ne uklapa se u planove Mauricija Sarija. Sledeća destinacija bi mogao da bude Čelsi koji je odavno zainteresovan za Urugvajca. Ali i Ateltiko Madrid jer je i Simeonedugogodišnji ljubitelj Kavanija. Madriđani se spremaju za odlazak Grizmana u Barselonu, ali žele i da naprave tim koji će napasti titulu prvaka Evrope u finalu koje se igra na njihovom Metropolitanu. SaKavanijem i Dijegom Kostom u špicu, Čolo bi dobio moćno oružje za ispunjenje sna...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar