Легендарни Бора Милутиновић посјетио Партизан!

Бивши играч Партизана, репрезентативац Југославије и легендарни тренер Бора Милутиновић посетио је клуб из Хумске.  Ел Гранде Бора у свом Партизану.  Један од најбољих српских фудбалских тренера свих времена Бора Милутиновић посетио је свој некадашњи клуб.

Фудбал 09.03.2018 | 15:45
Легендарни Бора Милутиновић посјетио Партизан!
У просторијама Партизана угостили су га спортски директор и потпредседник црно-белих Ивица Илиев и Владимир Вулетић

Како се наводи у саопштењу клуба, Милутиновић (73) је говорио о својим фудбалским данима у редовима црно-белих, уз анегдоте из богате тренерске каријере.

Милутиновићу су уручени клупски дрес и шал.



Човек који је са пет различитих репрезентација учествовао на светским првенствима, легендарни Велибор Бора Милитуновић (73) данас је посетио свој некадашњи клуб - Партизан, чији је играч био од 1960. до 1966. године и са којим је четири пута био првак некадашње Југославије.

Током посете Партизану, Милутиновић се присећао анегдота из ранијег периода, као када је својевремено, заједно са својим братом, покојним Милошем Милутиновићем добио плакете од Партизана.

"Када је Партизан обележавао једну велику годишњицу, додељивале су се медаље. Ја добијем сребрну, а Милош златну. Извињавам се, кажем ја, зашто се додељују ове медаље? Одговорили су ми - па то је за заслуге у Партизану. Чекајте, питам их, колико је Милош освојио титулу првака Југославије? Ниједну. А колико сам пута ја био овде кад је тим освајао првенство? Четири пута. На то они мени кажу: 'Чекај, Боро, па је л' знаш ти ко је Милош?'. Ма, знам ја, него то онако у шали, одговорим им".

Легенди југословенског фудбала уручени су поклони из црно-белог бутика, међу којима су дрес и шал ФК Партизан у знак сећања на пријатно јутро проведено у Хумској 1.

Бора Милутиновић је после две године проведене у омладинском погону црно-белих (1960 - 1962), одиграо четири сезоне за Партизан, чиме је наставио низ породице, односно браће Милутиновић.

Најстарији од три брата, Милош Милутиновић, био је најбољи играч и спада у највеће асове југословенског и европског фудбала. Поред Боре и "Плаве чигре" и трећи брат Милорад Милутиновић био је чалан Партизана.

Нажалост, Милош и Милорад више нису међу нама.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар