Legendarni Bora Milutinović posjetio Partizan!

Bivši igrač Partizana, reprezentativac Jugoslavije i legendarni trener Bora Milutinović posetio je klub iz Humske.  El Grande Bora u svom Partizanu.  Jedan od najboljih srpskih fudbalskih trenera svih vremena Bora Milutinović posetio je svoj nekadašnji klub.

Fudbal 09.03.2018 | 15:45
Legendarni Bora Milutinović posjetio Partizan!
U prostorijama Partizana ugostili su ga sportski direktor i potpredsednik crno-belih Ivica Iliev i Vladimir Vuletić

Kako se navodi u saopštenju kluba, Milutinović (73) je govorio o svojim fudbalskim danima u redovima crno-belih, uz anegdote iz bogate trenerske karijere.

Milutinoviću su uručeni klupski dres i šal.



Čovek koji je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na svetskim prvenstvima, legendarni Velibor Bora Militunović (73) danas je posetio svoj nekadašnji klub - Partizan, čiji je igrač bio od 1960. do 1966. godine i sa kojim je četiri puta bio prvak nekadašnje Jugoslavije.

Tokom posete Partizanu, Milutinović se prisećao anegdota iz ranijeg perioda, kao kada je svojevremeno, zajedno sa svojim bratom, pokojnim Milošem Milutinovićem dobio plakete od Partizana.

"Kada je Partizan obeležavao jednu veliku godišnjicu, dodeljivale su se medalje. Ja dobijem srebrnu, a Miloš zlatnu. Izvinjavam se, kažem ja, zašto se dodeljuju ove medalje? Odgovorili su mi - pa to je za zasluge u Partizanu. Čekajte, pitam ih, koliko je Miloš osvojio titulu prvaka Jugoslavije? Nijednu. A koliko sam puta ja bio ovde kad je tim osvajao prvenstvo? Četiri puta. Na to oni meni kažu: 'Čekaj, Boro, pa je l' znaš ti ko je Miloš?'. Ma, znam ja, nego to onako u šali, odgovorim im".

Legendi jugoslovenskog fudbala uručeni su pokloni iz crno-belog butika, među kojima su dres i šal FK Partizan u znak sećanja na prijatno jutro provedeno u Humskoj 1.

Bora Milutinović je posle dve godine provedene u omladinskom pogonu crno-belih (1960 - 1962), odigrao četiri sezone za Partizan, čime je nastavio niz porodice, odnosno braće Milutinović.

Najstariji od tri brata, Miloš Milutinović, bio je najbolji igrač i spada u najveće asove jugoslovenskog i evropskog fudbala. Pored Bore i "Plave čigre" i treći brat Milorad Milutinović bio je čalan Partizana.

Nažalost, Miloš i Milorad više nisu među nama.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar