На дневни ред стигле и интерпелације

Народна скупштина Републике Српске 20. марта ће у наставку 23. сједнице расправљати о двије интерпелације, и то за разматрање политика у области здравственог и пензионог система, те политике управљања јавним предузећима, одлучио је данас скупштински Колегијум.

Република Српска 09.03.2018 | 14:12
На дневни ред стигле и интерпелације
Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је новинарима да је наставак сједнице заказан у 10.00 часова.

Чубриловић је рекао и да су скупштински одбори у обавези да се дан раније, 19. марта, састану у вези са припремом 24. сједнице Народне скупштине која би била одржана одмах по завршетку 23. сједнице.

Он је навео да је за 24. сједницу предложено 15 тачака дневног реда, међу којима су Приједлог програма рада Народне скупштине Републике Српске за 2018. годину, Приједлог закона о измјени Закона о републичкој управи, по хитном поступку.

На дневном реду ове сједнице су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању по хитном поступку, те Приједлог закона о посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Биће разматрани и Приједлог закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама, Нацрт зкон о култури, Нацрт закон о измјени Закона о Фонду за развој и запошљавање Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ин

09.03.2018 13:59

Код нас све несто хитно у складу са тим хитно и пропадамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.03.2018 20:39

А видис да развлаце памет народу и хране га некаквим интересима кои немају везе са квалитетом зивота док милирде задузују на народ. Док се не окренемо економији а не риалтијима лолитицара нема напред. Када сте цули да неко из Тесња да забавља народ политицким небулозама. Е зато Тесањ има обрт и извоз који се мјери у милијардама. Гледајте сада кад успу ови које забавља Додик Цвијановицка итд а појма немају да овакви највјсе проблема праве нроду

Name

Реалитиц

09.03.2018 14:07

Ста им је то интерпелација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

10.03.2018 14:11

Одлицан коментар ре

Name

Марко Павић

09.03.2018 16:13

Недељко, побогу зар тек сад. Па опозиција је прву интерпелацију поднела пре скоро годину дана, а има их неколико. Нећрш ти мени више на високу позицију.

ОДГОВОРИТЕ