Na dnevni red stigle i interpelacije

Narodna skupština Republike Srpske 20. marta će u nastavku 23. sjednice raspravljati o dvije interpelacije, i to za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema, te politike upravljanja javnim preduzećima, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Republika Srpska 09.03.2018 | 14:12
Na dnevni red stigle i interpelacije
Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je novinarima da je nastavak sjednice zakazan u 10.00 časova.

Čubrilović je rekao i da su skupštinski odbori u obavezi da se dan ranije, 19. marta, sastanu u vezi sa pripremom 24. sjednice Narodne skupštine koja bi bila održana odmah po završetku 23. sjednice.

On je naveo da je za 24. sjednicu predloženo 15 tačaka dnevnog reda, među kojima su Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2018. godinu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, po hitnom postupku.

Na dnevnom redu ove sjednice su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama, Nacrt zkon o kulturi, Nacrt zakon o izmjeni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

In

09.03.2018 13:59

Kod nas sve nesto hitno u skladu sa tim hitno i propadamo

ODGOVORITE
Name

Re

09.03.2018 20:39

A vidis da razvlace pamet narodu i hrane ga nekakvim interesima koi nemaju veze sa kvalitetom zivota dok milirde zaduzuju na narod. Dok se ne okrenemo ekonomiji a ne rialtijima loliticara nema napred. Kada ste culi da neko iz Tesnja da zabavlja narod politickim nebulozama. E zato Tesanj ima obrt i izvoz koji se mjeri u milijardama. Gledajte sada kad uspu ovi koje zabavlja Dodik Cvijanovicka itd a pojma nemaju da ovakvi najvjse problema prave nrodu

Name

Realitic

09.03.2018 14:07

Sta im je to interpelacija?

ODGOVORITE
Name

In

10.03.2018 14:11

Odlican komentar re

Name

Marko Pavić

09.03.2018 16:13

Nedeljko, pobogu zar tek sad. Pa opozicija je prvu interpelaciju podnela pre skoro godinu dana, a ima ih nekoliko. Nećrš ti meni više na visoku poziciju.

ODGOVORITE