Да ли је Ђиђи одлучио да се пензионише?!

То је то, Буфон је донео одлуку. . .  Очекује се ускоро и званично саопштење. . .

Фудбал 11.03.2018 | 13:45
Да ли је Ђиђи одлучио да се пензионише?!
Ђанлуиђи Буфон завршава каријеру!

То је вест коју је у петак објавила "Коријере дела Сера", позивајући се на изворе блиске Јувентусу.

Како се наводи, један од најбољих чувара мреже у историји ускоро ће званично објавити да престаје са активним играњем у 40. години.

Буфон не жели више да заузима место млађим голманима, како у клубу, тако и у репрезентацији Италије, иако привремени селектор Луиђи Ди Бјађо планира да га позове јер сматра да заслужује бољи опроштај него што је био дебакл од Шведске у баражу за Светско првентсво у Русији.

Његов одлазак значи да завршава каријеру још један играч из трофејне генерације Азура и првака света са Мундијала у Немачкој 2006, после Франческа Тотија, Алесандра Дел Пјера, Фабија Канавара, Алесандра Несте, Филипа Инзагија...

До краја сезоне имаће последњу прилику да освоји дуго чекану Лигу шампиона са Јувентусом, након што је изгубио три финала.

За торински клуб брани од 2001. године када је дошао из Парме, док је за Италију наступио рекордних 175 пута.

Један од најбољих голмана свих времена - Ђанлуђи Буфон, најавио је пре неколико дана разговор са Андреом Ањелијем око своје будућности. Између два меча против Тотенхема у Лиги шампиона тај састанак је одржан, а резултат свега је одлука 40-годишњег голмана да на крају сезоне ипак заврши каријеру. Тиме ће, тврде тамошњи медији, уједно бити испуњено обећање дато Војћеху Шченснију када је долазио - да ће од 2018. бити први чувар мреже. 

Још се наводи како би могло да се догоди да Италија на једном од два мартовска меча репрезентације против Енглеске или Аргентине организује опроштај за чувеног капитена, како се не би догодило да Ђиђи оде у пензију недостојно таквом асу, као што рецимо догодило са Франческом Тотијем и Алексом Дел Пјером.   

Подсетимо, после грешака у првом сусрету против Тотенхема, многи медији су прозивали Буфона, чак подвлачили како је његово време прошло и како треба да се повуче. Привремени селектор Луиђи Ди Бјађоказао је међутим да ће звати Ђиђија за наредне акције јер смтра да је непоштено да му последња утакмица у националном дресу буде она у баражу против Шведске, када је на крају заплакао због тог тога што Италија није успела да се пласира на Мундијал.

Како било, Ђиђи ће имати шансу да се опрости онако како доликује, и то не само у дресу са државним грбом, већ и у Јувентусовом. Не заборавите да је Јуве и даље у игри на сва три фронта, те да би могао да се сезону заврши с триплом круном - Лига шампиона, првенство, куп.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар