Da li je Điđi odlučio da se penzioniše?!

To je to, Bufon je doneo odluku. . .  Očekuje se uskoro i zvanično saopštenje. . .

Fudbal 11.03.2018 | 13:45
Da li je Điđi odlučio da se penzioniše?!
Đanluiđi Bufon završava karijeru!

To je vest koju je u petak objavila "Korijere dela Sera", pozivajući se na izvore bliske Juventusu.

Kako se navodi, jedan od najboljih čuvara mreže u istoriji uskoro će zvanično objaviti da prestaje sa aktivnim igranjem u 40. godini.

Bufon ne želi više da zauzima mesto mlađim golmanima, kako u klubu, tako i u reprezentaciji Italije, iako privremeni selektor Luiđi Di Bjađo planira da ga pozove jer smatra da zaslužuje bolji oproštaj nego što je bio debakl od Švedske u baražu za Svetsko prventsvo u Rusiji.

Njegov odlazak znači da završava karijeru još jedan igrač iz trofejne generacije Azura i prvaka sveta sa Mundijala u Nemačkoj 2006, posle Frančeska Totija, Alesandra Del Pjera, Fabija Kanavara, Alesandra Neste, Filipa Inzagija...

Do kraja sezone imaće poslednju priliku da osvoji dugo čekanu Ligu šampiona sa Juventusom, nakon što je izgubio tri finala.

Za torinski klub brani od 2001. godine kada je došao iz Parme, dok je za Italiju nastupio rekordnih 175 puta.

Jedan od najboljih golmana svih vremena - Đanluđi Bufon, najavio je pre nekoliko dana razgovor sa Andreom Anjelijem oko svoje budućnosti. Između dva meča protiv Totenhema u Ligi šampiona taj sastanak je održan, a rezultat svega je odluka 40-godišnjeg golmana da na kraju sezone ipak završi karijeru. Time će, tvrde tamošnji mediji, ujedno biti ispunjeno obećanje dato Vojćehu Ščensniju kada je dolazio - da će od 2018. biti prvi čuvar mreže. 

Još se navodi kako bi moglo da se dogodi da Italija na jednom od dva martovska meča reprezentacije protiv Engleske ili Argentine organizuje oproštaj za čuvenog kapitena, kako se ne bi dogodilo da Điđi ode u penziju nedostojno takvom asu, kao što recimo dogodilo sa Frančeskom Totijem i Aleksom Del Pjerom.   

Podsetimo, posle grešaka u prvom susretu protiv Totenhema, mnogi mediji su prozivali Bufona, čak podvlačili kako je njegovo vreme prošlo i kako treba da se povuče. Privremeni selektor Luiđi Di Bjađokazao je međutim da će zvati Điđija za naredne akcije jer smtra da je nepošteno da mu poslednja utakmica u nacionalnom dresu bude ona u baražu protiv Švedske, kada je na kraju zaplakao zbog tog toga što Italija nije uspela da se plasira na Mundijal.

Kako bilo, Điđi će imati šansu da se oprosti onako kako dolikuje, i to ne samo u dresu sa državnim grbom, već i u Juventusovom. Ne zaboravite da je Juve i dalje u igri na sva tri fronta, te da bi mogao da se sezonu završi s triplom krunom - Liga šampiona, prvenstvo, kup.  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar