Ексклузива с Острва: Челси разматра и Јокана!

Дејли мејл тврди да ће се и име српског стручњака наћи пред бордом директора Плаваца. . .  Само се чекало: Јокановић је пик Челсија! Резултати Србина у Чемпионшипу једноставно не могу да остану непримећени. Жели га Челси, пише "Дејли мејл".

Фудбал 09.03.2018 | 22:35
Ексклузива с Острва: Челси разматра и Јокана!
Зима 2007/2008. Партизан, иако први после две године, изненада напушта Мирослав Ђукић и прихвата позив Звездана Терзића, тада председника Фудбалског савеза Србије, да седне на клупу репрезентације.

Црно-белих су лидери, имају шест бодова више од Звезде, али морају да пронађу новог шефа стручног штаба. Спомињу се разна имена, не и једно које ће преузети "парни ваљак" и у наредне две године водити га до четири трофеја - две дупле круне.

Славиша Јокановић!

Ни популарни Јокан није знао да ће тако брзо постати тренер. У то време црно-беле водила је млада екипа на челу са Горданом Петрићем, Иваном Томићем, Батом Мирковићем...

Мало наговарања и Јокановић је већ био на полагању за профи лиценцу, како би стекао услов да поведе Партизан на припреме, а касније и ка домаћим трофејима.

Тачно десет година касније Славиша Јокановић је један од најбољих српских тренер и кандидат за клупу Челсија. Да, добро је написано, Србина жели његов бивши клуб, пише "Дејли мејл"!

И даље је Луис Енрике први кандидат за наследника Антонија Контеа, али на Стамфорд Бриџу озбиљно размишљају и о менаџеру Фулама. Јокановић је маестрално пре три године водио Вотфорд до Премијер лиге, а сада је близу да тај резултат понови и на Крејвен Котиџу.

Занимљиво, клубови Фулам И Челси су комшије и један од другог удаљени свега два километра.

Фулам у Чемпионшипу има низ од 14 утакмица без пораза (11 победа) и већ је на четвртом месту, са добрим изгледима да стигне и другопласирани Кардиф, који му бежи пет бодова. Да почетак сезоне није био лош, Јокан би вероватно већ сада имао обезбеђено место у најјачем енглеском фудбалском друштву.

Јокановић је као играч две године провео у Челсију. У периоду од 2000. до 2002. одиграо је 39 првенствених утакмица. 

На свом првом тренерском задатку био је изузетно успешан, али не и за тадашњег председника црно-белих Драгана Ђурића. Тренерска вртешка, трошење младих и амбициозних стручњака, почела је управо од Јокановића. И поред свих успеха, управа је уз помоћ навијача с јужне трибине буквално "отерала" Јокановића.

На срећу, снашао се...

Уз данашње ударне вести у острвским медијима, тамо где се пише о Погби, Кејну, Мурињу, Венгеру и осталим фудбалским звездама, слика нашег стручњака Славише Јокановића, а изнад вињета - ексклузивно! Наслов поптилично бомбастичан: Јокановић изненађујући кандидат за тренера Челсија! 

Сјајни резултати са Фуламом у 2018, осам победа у последњих 10 утакмица, очигледно нису остали незапажени ни код највећих енглеских клубова. Дејли мејл наводи како Србин слови за једног од најталентованијих менаџера у Чемпионшипу и подсећа да је управо он увео Вотфорд у Премијер лигу. У тексту се још каже како није спорно да Луис Енрике остаје први фаворит, али да ће борд директора Плаваца узети у разматрање и Јокановића. 

Лист још подсећа да је Јокан био играч Челсија између 2000. и 2002. године. Хвале га како игра нападачки фудбал, те како првенствени меч његов Фулам није изгубио још од половине децембра, што је тај тим довело у позицију да се бори за директан пласман у Премијершип. Највеће заслуге за то приписују се управо српског стручњаку. 

Дејли мејл још наводи да је Јокановић Макаби из Тел Авива увео у Лигу шампиона после 11 година, а читаоцима га ближе представља наводећи још да му је Жозе Мурињо одличан пријатељ, те да је учио посматрајући тренинге Карла Анчелотија. 

Славиша Јокановић у трнерској ризници поред те промоције у Премијер лигу са Вотвордом има и две дупле круне са Партизаном, односно титулу на Тајланду са Муантонгом. 

Како год да се заврши ова прича око избора наследника Антонија Контеа, за Јокана ће велика ствар бити што се уопште нашао у кругу кандидата за тако важно место у европском фудбалу...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар