Ekskluziva s Ostrva: Čelsi razmatra i Jokana!

Dejli mejl tvrdi da će se i ime srpskog stručnjaka naći pred bordom direktora Plavaca. . .  Samo se čekalo: Jokanović je pik Čelsija! Rezultati Srbina u Čempionšipu jednostavno ne mogu da ostanu neprimećeni. Želi ga Čelsi, piše "Dejli mejl".

Fudbal 09.03.2018 | 22:35
Ekskluziva s Ostrva: Čelsi razmatra i Jokana!
Zima 2007/2008. Partizan, iako prvi posle dve godine, iznenada napušta Miroslav Đukić i prihvata poziv Zvezdana Terzića, tada predsednika Fudbalskog saveza Srbije, da sedne na klupu reprezentacije.

Crno-belih su lideri, imaju šest bodova više od Zvezde, ali moraju da pronađu novog šefa stručnog štaba. Spominju se razna imena, ne i jedno koje će preuzeti "parni valjak" i u naredne dve godine voditi ga do četiri trofeja - dve duple krune.

Slaviša Jokanović!

Ni popularni Jokan nije znao da će tako brzo postati trener. U to vreme crno-bele vodila je mlada ekipa na čelu sa Gordanom Petrićem, Ivanom Tomićem, Batom Mirkovićem...

Malo nagovaranja i Jokanović je već bio na polaganju za profi licencu, kako bi stekao uslov da povede Partizan na pripreme, a kasnije i ka domaćim trofejima.

Tačno deset godina kasnije Slaviša Jokanović je jedan od najboljih srpskih trener i kandidat za klupu Čelsija. Da, dobro je napisano, Srbina želi njegov bivši klub, piše "Dejli mejl"!

I dalje je Luis Enrike prvi kandidat za naslednika Antonija Kontea, ali na Stamford Bridžu ozbiljno razmišljaju i o menadžeru Fulama. Jokanović je maestralno pre tri godine vodio Votford do Premijer lige, a sada je blizu da taj rezultat ponovi i na Krejven Kotidžu.

Zanimljivo, klubovi Fulam I Čelsi su komšije i jedan od drugog udaljeni svega dva kilometra.

Fulam u Čempionšipu ima niz od 14 utakmica bez poraza (11 pobeda) i već je na četvrtom mestu, sa dobrim izgledima da stigne i drugoplasirani Kardif, koji mu beži pet bodova. Da početak sezone nije bio loš, Jokan bi verovatno već sada imao obezbeđeno mesto u najjačem engleskom fudbalskom društvu.

Jokanović je kao igrač dve godine proveo u Čelsiju. U periodu od 2000. do 2002. odigrao je 39 prvenstvenih utakmica. 

Na svom prvom trenerskom zadatku bio je izuzetno uspešan, ali ne i za tadašnjeg predsednika crno-belih Dragana Đurića. Trenerska vrteška, trošenje mladih i ambicioznih stručnjaka, počela je upravo od Jokanovića. I pored svih uspeha, uprava je uz pomoć navijača s južne tribine bukvalno "oterala" Jokanovića.

Na sreću, snašao se...

Uz današnje udarne vesti u ostrvskim medijima, tamo gde se piše o Pogbi, Kejnu, Murinju, Vengeru i ostalim fudbalskim zvezdama, slika našeg stručnjaka Slaviše Jokanovića, a iznad vinjeta - ekskluzivno! Naslov poptilično bombastičan: Jokanović iznenađujući kandidat za trenera Čelsija! 

Sjajni rezultati sa Fulamom u 2018, osam pobeda u poslednjih 10 utakmica, očigledno nisu ostali nezapaženi ni kod najvećih engleskih klubova. Dejli mejl navodi kako Srbin slovi za jednog od najtalentovanijih menadžera u Čempionšipu i podseća da je upravo on uveo Votford u Premijer ligu. U tekstu se još kaže kako nije sporno da Luis Enrike ostaje prvi favorit, ali da će bord direktora Plavaca uzeti u razmatranje i Jokanovića. 

List još podseća da je Jokan bio igrač Čelsija između 2000. i 2002. godine. Hvale ga kako igra napadački fudbal, te kako prvenstveni meč njegov Fulam nije izgubio još od polovine decembra, što je taj tim dovelo u poziciju da se bori za direktan plasman u Premijeršip. Najveće zasluge za to pripisuju se upravo srpskog stručnjaku. 

Dejli mejl još navodi da je Jokanović Makabi iz Tel Aviva uveo u Ligu šampiona posle 11 godina, a čitaocima ga bliže predstavlja navodeći još da mu je Žoze Murinjo odličan prijatelj, te da je učio posmatrajući treninge Karla Ančelotija. 

Slaviša Jokanović u trnerskoj riznici pored te promocije u Premijer ligu sa Votvordom ima i dve duple krune sa Partizanom, odnosno titulu na Tajlandu sa Muantongom. 

Kako god da se završi ova priča oko izbora naslednika Antonija Kontea, za Jokana će velika stvar biti što se uopšte našao u krugu kandidata za tako važno mesto u evropskom fudbalu...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar