Видео: ГОТОВО! Барса купила Бразилца!

Познати сви детаљи трансфера. . .  Каталонци се осигурали у случају одласка Инијесте.

Фудбал 11.03.2018 | 10:00
Видео: ГОТОВО! Барса купила Бразилца!
После вишемесечних преговора, коначан договор је постигнут - Барселона је осигурала потпис бразилског везисте Артура из Гремија!

Завршни разговори представника два клуба су почели ове недеље и завршили се синоћ, а бразилски и каталонски медији су открили све детаље трансфера. Барселона ће за обештећење исплатити 30.000.000 евра. Плус додатних 10.000.000 евра на име евентуалних бонуса. Ипак, неће сав новац отићи на рачун Гремија...

Као што то обично бива са талентованим бразилским фудбалерима, клуб нема цеокупно власништво над уговором. Гремију ће припасти 60 одсто од обештећења, док ће преосталих 40 одсто поделити агент и Артурова породица. Њима иде по 20 одсто.  

Представници Гремија су задовољни и бонусима, па је тако преседник клуба рекао да је поменутих 10.000.000 евра везано за пет разлитих клаузула. Четири од њих пет су лако оствариве у зависности од Артуровог учинка. Ако Бразилац буде играо довољно, оствариће бонусе. Пета клаузула је везана за клупски резултат. Остаје још да се договоре детаљи око плаћања пореза, али то не би требало да буде велики проблем. После тога ће трансфер бити и званично потврђен.

Два клуба су договорили и да се Артур каталонском тиму прикључи 2019. године. Највероватније у јануару с обзиром да сезона у Бразилу иде по календарској години и завршава се почетком децембра. Артур има 21 годину, игра на позицији централног везног играча. Али по потреби може да буде и иза шпицева или као задњи везни. Карактеришу га племејкерске способности и по стилу игре подсећа на Ћавија и Инијесту. Био је кључни играч Гремија у походу на титулу у Копа Либертадорес претходне сезоне, а у финалном мечу је освојио и МВП титулу.



План је да наредне зиме замени Андреса Инијесту који би тада могао да прихвати фараонску понуду из Кине и остави упражењено место у везном реду. До тада би захваљујући супрузи требало да добије и португалско држављанство, па по доласку у Барселону неће заузимати место резервисано за играче ван ЕУ што је додатни бенефит за Барсу.

У претходном периоду је Артур добијао и позиве бразилског селектора Титеа, али није добио шансу да дебитује. Ипак, претпоставља се да би могао да буде члан репрезентације на предстојећем Мундијалу у Русији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар