Video: GOTOVO! Barsa kupila Brazilca!

Poznati svi detalji transfera. . .  Katalonci se osigurali u slučaju odlaska Inijeste.

Fudbal 11.03.2018 | 10:00
Video: GOTOVO! Barsa kupila Brazilca!
Posle višemesečnih pregovora, konačan dogovor je postignut - Barselona je osigurala potpis brazilskog veziste Artura iz Gremija!

Završni razgovori predstavnika dva kluba su počeli ove nedelje i završili se sinoć, a brazilski i katalonski mediji su otkrili sve detalje transfera. Barselona će za obeštećenje isplatiti 30.000.000 evra. Plus dodatnih 10.000.000 evra na ime eventualnih bonusa. Ipak, neće sav novac otići na račun Gremija...

Kao što to obično biva sa talentovanim brazilskim fudbalerima, klub nema ceokupno vlasništvo nad ugovorom. Gremiju će pripasti 60 odsto od obeštećenja, dok će preostalih 40 odsto podeliti agent i Arturova porodica. Njima ide po 20 odsto.  

Predstavnici Gremija su zadovoljni i bonusima, pa je tako presednik kluba rekao da je pomenutih 10.000.000 evra vezano za pet razlitih klauzula. Četiri od njih pet su lako ostvarive u zavisnosti od Arturovog učinka. Ako Brazilac bude igrao dovoljno, ostvariće bonuse. Peta klauzula je vezana za klupski rezultat. Ostaje još da se dogovore detalji oko plaćanja poreza, ali to ne bi trebalo da bude veliki problem. Posle toga će transfer biti i zvanično potvrđen.

Dva kluba su dogovorili i da se Artur katalonskom timu priključi 2019. godine. Najverovatnije u januaru s obzirom da sezona u Brazilu ide po kalendarskoj godini i završava se početkom decembra. Artur ima 21 godinu, igra na poziciji centralnog veznog igrača. Ali po potrebi može da bude i iza špiceva ili kao zadnji vezni. Karakterišu ga plemejkerske sposobnosti i po stilu igre podseća na Ćavija i Inijestu. Bio je ključni igrač Gremija u pohodu na titulu u Kopa Libertadores prethodne sezone, a u finalnom meču je osvojio i MVP titulu.



Plan je da naredne zime zameni Andresa Inijestu koji bi tada mogao da prihvati faraonsku ponudu iz Kine i ostavi upraženjeno mesto u veznom redu. Do tada bi zahvaljujući supruzi trebalo da dobije i portugalsko državljanstvo, pa po dolasku u Barselonu neće zauzimati mesto rezervisano za igrače van EU što je dodatni benefit za Barsu.

U prethodnom periodu je Artur dobijao i pozive brazilskog selektora Titea, ali nije dobio šansu da debituje. Ipak, pretpostavlja se da bi mogao da bude član reprezentacije na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar