Вријеме за Лазара Марковића? Крстајић чека!

На 30 метара трчи 3,98 секунди, у Андерлехту се надају да ће бити моћно оружје за плеј-оф.

Фудбал 11.03.2018 | 09:00
Вријеме за Лазара Марковића? Крстајић чека!
У последним минутима зимског прелазног рока, одјекнуло је да се Лазар Марковић сели из Ливерпула у Андерлехт! Скоро па заборављени српски офанзивац који је шест месеци провео на маргинама код ЈиргенаКлопа је у јануару добио шансу да рехабилитује каријеру на позајмици у Бриселу.

У Андерлехту су последњег јануарског дана чекали повратак Александра Митровића, а на крају су дочекали његовог класића из Партизана и репрезентације.

„Преговори су почели две недеље пре него што је трансфер комплетиран. Имали смо понуде из Премијер лиге, Бундеслиге, али и топ клуба из Белгије. Иначе, Марковићев трансфер није имао никакве везе са реализацијом Митровићевог трансфера“, рекао је за белгијске медије Марковићев менаџер Милош Маленовић.

Белгијанци пишу да је тренер Ван Хезенбрук био скептичан поводом Марковићевог доласка и на почетку није био за њега, јер Србин није играо у Ливерпулу. Ипак, ситуација се мења и у Андерлехту су све више задовољни Марковићевим напретком на тренинзима. После двадесетак дана тренирања и напорног индивидуалног рада под палицом фитнес тренера Ђина Каена, Марковић се спремио за деби у Андерлехту и одиграо последњих 20 минута у победи над Мускроном. Није улазио у игру у претходном колу против Зулте Варегема, а у Андерлехту чине све што су у могућности да Србинову форму темпирају за плеј-оф у којем се ипак надају да ће сустићи Бриж када се деле бодови.

Белгијски медији пишу да је стручни штаб у Андерлехт импресионирани напретком који је Марковић остварио на плану физичке спреме. Откривају да је Маркец на последњим тестирањима трчао деоницу од 30 метара за за 3,98 секунди, а да ниједан играч у првом тиму није ни близу тога да исту деоницу обори испод четири секунда.

Наредног викедна се игра последње коло прве фазе шампионата, после чега следи подела бодова и плеј-оф шест најбољих тимова. Андерлехтов план је да Марковић буде ново оружје за доигравање. А повратак у форму би још више значио брзоногом Чачанину који би опет могао да се врати у орбиту репрезентације.

„По мом мишљењу, Лазар има јако добре шансе да се нађе на Мундијалу. Нови селектор Младен Крстајић га јако добро зна. Играли су заједно у Партизану, а када су последњи пут разговорали, Крстајић га је саветовао да промени клуб у потрази за минутажом. Прилично сам сигуран да ће га Крстајић позвати ако се врати у форму“, рекао је белгијским медијима фудбалер Ланса и Лазаров брат, Филип Марковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар