Vrijeme za Lazara Markovića? Krstajić čeka!

Na 30 metara trči 3,98 sekundi, u Anderlehtu se nadaju da će biti moćno oružje za plej-of.

Fudbal 11.03.2018 | 09:00
Vrijeme za Lazara Markovića? Krstajić čeka!
U poslednim minutima zimskog prelaznog roka, odjeknulo je da se Lazar Marković seli iz Liverpula u Anderleht! Skoro pa zaboravljeni srpski ofanzivac koji je šest meseci proveo na marginama kod JirgenaKlopa je u januaru dobio šansu da rehabilituje karijeru na pozajmici u Briselu.

U Anderlehtu su poslednjeg januarskog dana čekali povratak Aleksandra Mitrovića, a na kraju su dočekali njegovog klasića iz Partizana i reprezentacije.

„Pregovori su počeli dve nedelje pre nego što je transfer kompletiran. Imali smo ponude iz Premijer lige, Bundeslige, ali i top kluba iz Belgije. Inače, Markovićev transfer nije imao nikakve veze sa realizacijom Mitrovićevog transfera“, rekao je za belgijske medije Markovićev menadžer Miloš Malenović.

Belgijanci pišu da je trener Van Hezenbruk bio skeptičan povodom Markovićevog dolaska i na početku nije bio za njega, jer Srbin nije igrao u Liverpulu. Ipak, situacija se menja i u Anderlehtu su sve više zadovoljni Markovićevim napretkom na treninzima. Posle dvadesetak dana treniranja i napornog individualnog rada pod palicom fitnes trenera Đina Kaena, Marković se spremio za debi u Anderlehtu i odigrao poslednjih 20 minuta u pobedi nad Muskronom. Nije ulazio u igru u prethodnom kolu protiv Zulte Varegema, a u Anderlehtu čine sve što su u mogućnosti da Srbinovu formu tempiraju za plej-of u kojem se ipak nadaju da će sustići Briž kada se dele bodovi.

Belgijski mediji pišu da je stručni štab u Anderleht impresionirani napretkom koji je Marković ostvario na planu fizičke spreme. Otkrivaju da je Markec na poslednjim testiranjima trčao deonicu od 30 metara za za 3,98 sekundi, a da nijedan igrač u prvom timu nije ni blizu toga da istu deonicu obori ispod četiri sekunda.

Narednog vikedna se igra poslednje kolo prve faze šampionata, posle čega sledi podela bodova i plej-of šest najboljih timova. Anderlehtov plan je da Marković bude novo oružje za doigravanje. A povratak u formu bi još više značio brzonogom Čačaninu koji bi opet mogao da se vrati u orbitu reprezentacije.

„Po mom mišljenju, Lazar ima jako dobre šanse da se nađe na Mundijalu. Novi selektor Mladen Krstajić ga jako dobro zna. Igrali su zajedno u Partizanu, a kada su poslednji put razgovorali, Krstajić ga je savetovao da promeni klub u potrazi za minutažom. Prilično sam siguran da će ga Krstajić pozvati ako se vrati u formu“, rekao je belgijskim medijima fudbaler Lansa i Lazarov brat, Filip Marković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar