Брчко: Још нема правде за борце

У Грбавици код Брчког служен је парастос у знак сјећања на свирепо убиство 13 заробљених бораца Војске Републике Српске. Оптужница нема ни након 25 година.

Босна и Херцеговина 08.03.2018 | 22:42
Брчко: Још нема правде за борце
На гробљу у Грбавици код Брчког данас је служен парастос у знак сјећања на 8. март 1993. године када су на најсвирепији начин припадници тзв. Армије БиХ у селу Бодериште масакрирали и побили 13 заробљених српских бораца.

Иако су околности овог масакра добро познате и документоване, а предмет прије двије године прослијеђен Тужилаштву БиХ, оптужнице још нису подигнуте.

Злочин над Грбавичанима који пролази некажњено, још једна је потврда да у БиХ нема правде за све, рекао је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Младен Босић.

Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, рекао је да и у наредним годинама страдали Грбавичани неће бити заборављени и да ће и будуће генерације знати за велику жртву коју су дали борци из овог краја.

Градоначелник Брчког Синиша Милић истакао је да је поражавајуће што се на овом мјесту сваке године понавља како жртве из Грбавице чекају правду, иако се помињу и конкретни извршиоци, а помака у истрази нема.

Полагањем вијенаца и цвијећа, као и парастосом пред спомеником у Грбавици одата је почаст за 65 погинулих борца Војске Републике Српске из овог и околних насеља, чија се имена налазе на заједничком спомен-обиљежју.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар